“Δεν είδα”, “δεν ξέρω”, “δεν έχουμε υπ΄ όψιν τη δήλωση”. Αυτές είναι οι απαντήσεις που δίδονται από ‘κύκλους” του ΥΠΕΘΑ και του ΥΠΕΞ, σχετικά με τη δήλωση του Τούρκου υπουργού Άμυνας Χ.Ακάρ, ο οποίος μας ανακοίνωσε ότι την ερχόμενη εβδομάδα θα γίνει ελληνοτουρκική συνάντηση στην Άγκυρα!

Δυστυχώς το τελευταίο διάστημα πρέπει να παρακολουθούμε τις δηλώσεις Τούρκων υπουργών και αξιωματούχων για τα ελληνοτουρκικά, γιατί η ελληνική κυβέρνηση, το ΥΠΕΘΑ και το ΥΠΕΞ έχουν επιλέξει την απόλυτη σιγή και απ΄ ότι φαίνεται και τη μυστική διπλωματία.

Το χειρότερο είναι ότι οι δηλώσεις που κάνουν οι Τούρκοι επιβεβαιώνονται και η κυβέρνηση αδυνατεί φαίνεται να κατανοήσει ότι η Ελλάδα ήδη δίνει την εντύπωση ότι μετατρέπεται σε “δορυφόρο” της Τουρκίας. Αν δεν το καταλαβαίνουν , τότε υπάρχει όντως σοβαρότατο πρόβλημα.

Τι θα ΄ναι αυτή η συνάντηση που ανακοίνωσε ο Ακάρ; Θα συναντηθούν στρατιωτικές αντιπροσωπείες για να συζητήσουν τι; Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης; Οι ανακοινώσεις Ακάρ έγιναν από τα ελληνοτουρκικά σύνορα, μετά από επιθεώρηση μονάδων του τουρκικού στρατού. Ο Ακάρ είπε ότι “περιμένουμε τους Έλληνες για να βρούμε λύσεις στα προβλήματα μας”.

Στην Αθήνα πάλι όπου συνεδρίασε το υπουργικό συμβούλιο δεν ειπώθηκε λέξη για τα ελληνοτουρκικά ,ούτε υπήρξε καν η σκέψη να “μετατραπεί” του υπουργικό σε ΚΥΣΕΑ, όπως πολλές φορές έχει γίνει στο παρελθόν.

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016