Στοιχεία για την εξυπηρέτηση των δανείων της ΝΔ ζητούν, με ερώτηση και αίτηση κατάθεσης εγγράφων προς τον υπουργό Οικονομικών, 58 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, με επικεφαλής τον βουλευτή Αλέξανδρο Τριανταφυλλίδη. Οι βουλευτές που υπογράφουν την ερώτηση, χαρακτηρίζουν «δανεικά και αγύριστα το χρέη της ΝΔ» που «αποτελεί κορυφαίο ζήτημα για την αξιοπιστία του πολιτικού συστήματος» και επισημαίνουν ότι η ΝΔ έφθασε να χρωστά στις τράπεζες 308.665.292,22 εκατ. ευρώ το 2019, με βάση τον δικό της ισολογισμό, 30 εκατ. επιπλέον από το 2018, όπου χρωστούσε 278.951.569,84 εκατ. ευρώ.

«Το χρέος διογκώνεται και ο μύθος περί ρύθμισης και εξυπηρέτησης, όταν σε μόλις ένα έτος αυξάνεται 30 εκατ. ευρώ, πλέον δεν πείθει κανέναν», αναφέρουν οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης και ζητούν από τον υπουργό Οικονομικών να ενημερώσει τη Βουλή:

1. Αν η ΝΔ είναι συνεργάσιμος δανειολήπτης (όπως αξιολογούνται όλοι οι Έλληνες πολίτες-δανειολήπτες), δηλαδή αν πληρώνει κανονικά τις δόσεις των ρυθμίσεων τις οποίες έχει συμφωνήσει (αν έχει ρυθμίσει τα δάνεια της).

2. Σε περίπτωση μη εξυπηρέτησης των δανείων, ποιες τράπεζες έχουν προχωρήσει στην κατάσχεση των ενυπόθηκων περιουσιακών στοιχείων της ΝΔ.

3. Αν οι διατάξεις του νέου πτωχευτικού νόμου θα εφαρμοστούν και στη ΝΔ που χρωστά 308 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με τον ισολογισμό που ανακοίνωσε η ίδια (όπως θα εφαρμοστεί ο πτωχευτικός και στους Έλληνες πολίτες).
Παράλληλα, ζητούν από τον υπουργό Οικονομικών να καταθέσει για την ενημέρωση της Βουλής, και μέσω αυτής των Ελλήνων πολιτών, αναλυτικά όλα τα έγγραφα που αφορούν στο σύνολο των ρυθμίσεων των δανείων της ΝΔ με τις τράπεζες, αλλά και των οφειλών σε Δημόσιο και Ασφαλιστικά Ταμεία.

Google News

Ακολουθήστε το Militaire.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Avatar
Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016