Με ανακοίνωση του Τομέα Εξωτερικής Πολιτικής και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων το Ποτάμι,αναφέρεται στην απόφαση του Ευρωκοινοβουλίου για αναστολή των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Τουρκίας:

Τo ψήφισμα μιας πλειοψηφίας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, με το οποίο προτείνεται η αναστολή των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την Τουρκία, είναι λανθασμένο. Κινείται στον αντίποδα των προτεραιοτήτων για σταθερότητα και ειρηνική συνύπαρξη στην περιοχή μας, ενώ αντιστρατεύεται και τον στόχο για εκδημοκρατισμό της γειτονικής χώρας.
Αυτό αποδεικνύουν, πέραν των άλλων, οι φωνές των προοδευτικών και ευρωπαϊστών διανοουμένων, των αγωνιστών της δημοκρατίας και της φιλίας, των εκπροσώπων της κοινωνίας των πολιτών από την Τουρκία, που είχαν ζητήσει να μην περάσει το ψήφισμα αυτό.
Το μη δεσμευτικό αυτό ψήφισμα, για το οποίο πρωτοστάτησε το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα και ο υποψήφιος του στις ευρωεκλογές, Μάνφρεντ Βέμπερ, καθώς και οι δύο ευρωβουλευτές του ΠΑΣΟΚ, είναι μακριά από την εθνική μας γραμμή και τα συμφέροντα των Ελλήνων. Αποτελεί στην πραγματικότητα μια υποχώρηση στις δυνάμεις του λαϊκισμού, του εθνικισμού και της ξενοφοβίας στην Ευρώπη. Οι κυβερνήσεις των χωρών-μελών της Ε.Ε δεν πρέπει να παρασυρθούν από αυτό το κλίμα.
Στην πραγματικότητα χρειαζόμαστε το ακριβώς αντίστροφο: ένα δεύτερο “Ελσίνκι”. Μια διαδικασία επανεμπλοκής των ευρω-τουρκικών σχέσεων σε νέα βάση, με σαφή χρονοδιαγράμματα και θεσμικούς ελέγχους όσον αφορά την πρόοδο της Τουρκίας, τόσο για την πορεία των εσωτερικών μεταρρυθμίσεων και του εκδημοκρατισμού της, όσο και για την συμπεριφορά της προς τις γειτονικές της χώρες που θα συμπεριλαμβάνει τις ελληνοτουρκικές σχέσεις και το Κυπριακό.

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016