Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΤΑΘΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

Δρα Παντείου Πανεπιστημίου / Οθωμανολόγου-Τουρκολόγου                                                             
Δικηγόρου στον Άρειο Πάγο

Photo by Two Dreamers from Pexels

Για να το πούμε απλά:
“απαγόρευση άσκοπης κυκλοφορίας ” και αυτό γιατί κάποιοι την έκαναν την άσκοπη κυκλοφορία .
Αν μας έλεγαν βγείτε άφοβα , είναι σίγουρο πως θα μέναμε όλοι μέσα.
Άρα, μετακινούμαστε για τις δουλειές μας ( όσες δεν έχουν ανασταλεί ή γίνονται μέσω τηλεδιάσκεψης που έτσι αλλιώς δεν πάμε ) για super market , λαϊκή ( με τους περιορισμούς τους ) μεμονωμένη βόλτα, με ή άνευ pet, ή άθληση ( αυτό αφήνει τεράστιο κενό ερμηνείας, αφού μπορούν 10 εκ. Έλληνες να βγουν ” μεμονωμένα ” !!!! και τελικά να ξανα- συγχρωτιστούμε ) . Φυσικά και θα μετακινούνται χιλιάδες κρατικοί λειτουργοί και εργαζόμενοι σε θέσεις υγείας.
Τι μας ζητάνε να έχουμε επάνω μας ;
Το αυτονόητο, την ταυτότητά μας και επικουρικά μια έντυπη ή ηλεκτρονική δήλωση αν μετακινηθούμε εκτός της ” έδρας μας “.
Κάμπτεται η ατομική κυκλοφορία ; ( προσέξτε όχι όλα τα ατομικά δικαιώματα , αλλά μόνο η κυκλοφορία ).
Απ.: Ναι όταν υπάρχει έκτακτη πολεμική , υγειονομική ανάγκη και πολιτική αστάθεια . Τα ατομικά δικαιώματα αυτοπροσδιορισμού και λατρείας υπερτερούν του συνόλου ; Ναι λέει το διεθνές δικαστήριο ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Όμως εδώ δεν έχουμε τέτοια περίπτωση. Εδώ έχουμε παγκόσμια επιδημία / πανδημία, άρα κάμπτονται όλα για το δημόσιο συμφέρον .
~ Αν όλο αυτό είναι φιάσκο ή συνωμοσία που προετοιμάζει παγκόσμια δικτατορία , στην παρούσα ΔΕΝ με ενδιαφέρει .
Πρωτίστως θέλω να ζήσω και να ζήσουμε όλοι, να το καταλάβουν και οι επιπόλαιοι. Ουδείς, δικαιούται να πεθάνει από covid-19 , να ταλαιπωρεί γιατρούς και νοσηλευτές , όλο το σύστημα και να κολλήσει άλλους . ΔΕΝ δικαιούται έστω και εάν θέλει να αυτοκτονήσει.
Όταν με το καλό τελειώσει αυτό ( είπα τις προάλλες πως καραντίνα σημαίνει 40 μέρες στα Ιταλικά και τόσο θα πρέπει να περιοριστούμε για το καλό όλων μας ), θα έχουμε ευκαιρίες να μιλήσουμε για λάθη, παραλείψεις , παθογένειες κλπ, να πλακωθούμε. Αλλά μέχρι τότε , είμαστε απομονωμένοι μεν, όλοι μαζί δε, σε κοινό σκοπό σωτηρίας .
Εξάλλου ποιος το έχει ξαναζήσει αυτό για να ξέρει άριστα τι πρέπει να κάνει ; Ατελείς οντότητες είμαστε οι άνθρωποι, με ατελή συστήματα οργάνωσης παγκοσμίως και διαχρονικά. Επίγειος υπαρκτός παράδεισος ουδέποτε υπήρξε στην ιστορία .
~ Οι επαναστάσεις έχουν έναν βασικό κανόνα: ” μην συλληφθείς , μην σκοτωθείς” . Όσοι λοιπόν θέλετε να αλλάξετε τον κόσμο, φροντίστε πρωτίστως να μην σας συλλάβει ή σκοτώσει ο covid-19 και μετά εδώ είμαστε να κάνουμε επανάσταση .

 

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016