” Ρουβίκωνες της αποστρατείας”! Ένας Πτέραρχος καλεί τους απόστρατους να αφυπνιστούν και να παλέψουν!

Με μία μεγάλη και σε κάποιες φάσεις περιπετειώδη καριέρα στην ΠΑ, “Φαντομάς” απ΄ αυτούς που απογειώθηκαν τις ημέρες του Αττίλα στην Κύπρο για να πάνε και να βομβαρδίσουν, μαχητής παρά τις δυσκολίες που αντιμετώπισε, ο Υποπτέραρχος Μιχάλης Κωστάκος, είναι ένας από τους υποψήφιους προέδρους στις εκλογές της ΕΑΑΑ που γίνονται την Κυριακή.

Ο Υποπτέραρχος Κωστάκος έχει διάθεση “επαναστατική” και στην συνέντευξή του στο Militaire.gr μιλά με πάθος για την ανάγκη αφύπνισης των αποστράτων. Κάνει λόγο για “τους Ρουβίκωνες των απόστρατων”!

Μιλά για τις αιτίες που κατά τη γνώμη του οδήγησαν τους απόστρατους στην αδράνεια και κυρίως προτείνει τρόπους δράσης για να γίνει η παρουσία τους έντονη και κυρίως αποτελεσματική. Δεν αρνείται το γεγονός ότι οι απόστρατοι έχουν αποξενωθεί από τα εν ενεργεία στελέχη κι αυτό πρέπει να αλλάξει. Πιστεύει ότι οι απόστρατοι και πρέπει και μπορούν να λειτουργήσουν υπέρ και των εν ενεργεία στελεχών.

Θεωρεί μεγάλο πρόβλημα ειδικά για την ΠΑ την “πολυδιάσπαση δυνάμεων” με την κάθε ειδικότητα να έχει το δικό της φορέα εκπροσώπησης και καλεί σε ενότητα και δημιουργία ενός αρραγούς “αεροπορικού” μετώπου.

Λέει πολλά ενδιαφέροντα και για τα όσα έζησε στην πολύχρονη καριέρα του στην ΠΑ. Μια πραγματικά ενδιαφέρουσα συνέντευξη από έναν απόστρατο αξιωματικό που δεν μιλά με “ξύλινη γλώσσα”.

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016