Υποστηριξε το militaire
Breaking News Διεθνή
13/01/2020 | 00:01 (ενημερώθηκε 4 έτη πριν)
Militaire News

“Ανθελληνικά σύννεφα εξ’ Ιταλίας”! Άρθρο για όσους στην Ελλάδα “ζηλεύουν” τον Σαλβίνι

Γράφει ο Παλαίφατος

Τελευταίως, ο Σαλβίνι στην Ελλάδα θεωρείται υπόδειγμα πατριώτη, κάτι για το οποίο σίγουρα θα έκανε τον αληθινό πατριώτη Ντανούντσιο να βγεί από τα ρούχα του αν ζούσε για να δει το μίσος του Σαλβίνι προς το ιταλικό κράτος, τους Ναπολιτάνους τους Σικελούς και τους Έλληνες. Εκτός απροόπτου ο Σαλβίνι σύντομα θα είναι ο μέλλον πρωθυπουργός της γείτονας χώρας και επειδή οι Έλληνες όπως αγνοούν τον πατριωτισμό του Ντανούντσιο έτσι αγνοούν και τα έργα του πρώην, τυπικά μόνο, υπουργού εσωτερικών αλλά ντε φάκτο εξωτερικών. Για την σχέση του Σαλβίνι με τον χρηματοδότη του, Πούτιν, έχουν γραφεί πολλά στον ιταλικό Τύπο αλλά καλό θα είναι να δούμε μερικά γεγονότα και διαδόσεις των υποστηρικτών του που δεν είναι τόσο γνωστά και που καθορίζουν τον αντιευρωπαϊσμό και ανθελληνισμό του δημοφιλούς αυτού πολιτικού που συχνά επαινεί δημοσίως τον Τσίπρα και έχει κάνει kai υποστηρικτικά σχόλια περί του κυπριακού ζητήματος.

Στις  30 Οκτωβρίου 2018, και αφού το Κατάρ είχε αναλάβει την οικοδομική ανάπτυξη της Porta Nuova του Μιλάνου (που ως επένδυση είναι ανάλογη με αυτή του Ελληνικού), ο Σαλβίνι, υπουργός εσωτερικών, με την κάλυψη του τότε υπουργού εξωτερικών, είχε διαπραγματευτεί την πώληση Ιταλικών ομολόγων στο Κατάρ, για να αποφύγει την πίεση των χρηματαγορών από τις αρνητικές συνέπειες την οικονομικής πολιτικής που ασκούσε. Γυρίζοντας από το ταξίδι του στο Κατάρ, κατά την διάρκεια συγκέντρωσης κουνούσε το σταυρουδάκι του λέγοντας ότι είναι απαράδεκτο η Κύπρος ως ευρωπαϊκό κράτος να βρίσκεται κάτω από τουρκική κατοχή. Τις ίδιες ημέρες όμως, μεταξύ των ανταλλαγμάτων που το Κατάρ πιθανώς να του ζήτησε ήταν να πουλήσει οπλισμό στους τζιχαντιστές της Λιβύης από όπου η Ιταλία κατά την διάρκεια της θητείας του Σαλβίνι αγόραζε πετρέλαιο. Για αυτό τον λόγο λίγες μέρες μετά, στην τριμερή Ιταλίας, Λιβύης, Αιγύπτου που είχε οργανώσει η Ιταλία στο Παλέρμο, ο Σίσι νευριασμένος δεν δέχτηκε να παραβρεθεί αλλά πήγε σε άλλη πόλη της Σικελίας μαζί με τον Χαφτάρ και συνάντησε μόνο τον Σαλβίνι ενώ ο Σαρράζ περίμενε στο Παλέρμο, την τυπική έδρα της τριμερής.

Όποιος γνωρίζει τη Λέγκα του Βορρά κατανοεί ότι ο πατριωτισμός του Σαλβίνι  είναι απλά επιφανειακός και αποσκοπεί στην έξοδο της Ιταλίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Σκοπός της Λέγκας του Βορρά, που συνεργάζεται με την Λέγκα της Βενετίας, είναι η δημιουργία της Παντανίας και ένα από τα σενάρια που ακούγονται είναι ότι πρέπει: α) να γίνει έξοδος Ιταλίας και Γαλλίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση και β) να προσφερθεί εδαφικό αντάλλαγμα στην Ιταλία με σκοπό να αντισταθμίσει την αφαίρεση της Παντανίας. Όταν ο ίδιος ο Σαλβίνι έχει δηλώσει ότι τα Επτάνησα είναι Ιταλικά τι άλλο θα μπορούσε να νοηθεί ως εδαφικό αντιστάθμισμα για την αφαίρεση της Παντανίας; Η Λέγκα του Βορρά αποσκοπεί στην έξοδο της Γαλλίας από την Ε.Ε. σε συνέργεια με την Λεπέν γιατί η Παντανία είχε υπάρξει (με άλλο όνομα όμως) αυτόνομη γαλλόφωνη περιφέρεια στην μεταμεσαιωνική εποχή κάτι που σίγουρα θα προϊδεάσει θετικά την/τον μελλοντικό Γάλλο πρωθυπουργό, αν ποτέ κληθεί να την αναγνωρίσει σε περίπτωση που αυτή αποσπαστεί.     

Η Ελλάδα πρέπει να κατανοήσει ότι στρατιωτικά είναι μόνη της και ότι πρέπει να συμμαχήσει με την λεγόμενη και ονομαζόμενη πλέον, Βόρεια Μακεδονία, την Βουλγαρία, την Αίγυπτο, το Ισραήλ και μυστικά με τους Κούρδους και την Αρμενία. Αλίμονο αν η Αλβανία και η Βόρεια Μακεδονία γίνουν προτεκτοράτα της Τουρκίας και αλίμονο αν η Ιταλία αποχωρήσει από την Ε.Ε.  Δεν πρέπει να περιμένουμε τίποτα ουσιαστικό από την Ευρωπαϊκή Ένωση η οποία όμως εμποδίζει κάποια από τα κράτη της ενώσεως να εκδηλώσουν ανοικτά την ιστορικώς οικονομική και στρατιωτική τουρκοφιλία τους. Εννοείται ότι ο όρος τουρκοφιλία χρησιμοποιείται εδώ όχι με την ευγενική του έννοια αλλά με αυτή του στυγνού κερδοσκοπικού/στρατιωτικού ενδιαφέροντος.  Στον αμυντικό τομέα Γερμανία και Ιταλία έχουν ακόμη και σήμερα ισχυρούς δεσμούς με την Τουρκία.    

Ο πρωθυπουργός Κόντε της Ιταλίας παρακάλεσε τον Χαφτάρ πριν μερικές μέρες στη Ρώμη, αφού ήδη είχε συναντήσει τον Σάρραζ τρεις φορές σε μία μόνο εβδομάδα, να μην συνεχίσει την προέλαση προς την Τρίπολη και να μοιραστεί ειρηνικώς την Λιβύη με τον Σάρραζ. Όλοι γνωρίζουν ότι η Ιταλία συνεργάζεται (έστω και διακριτικά πλέον) οικονομικά με τον Σάρραζ που ελέγχει ακόμη το υπουργείο πετρελαίου γι’ αυτό και σήμερα 12/01/2020  ο Χαφτάρ μπλόκαρε ιταλικό πλοίο που προσέγγιζε τη Μισράτα.

Καλό θα ήταν οποιεσδήποτε δεσμεύσεις χρειάζεται η Ελλάδα από πλευράς Ιταλίας για τον East Med, να προσπαθήσει τώρα να τις αποσπάσει από την Ιταλία όσο κρατάει η εύθραυστη κυβέρνηση με το φιλοευρωπαϊκό κόμμα των Δημοκρατών γιατί η Λέγκα του Βορρά που θα βγει πρώτη και με διαφορά στις επόμενες εκλογές θα ακολουθήσει μία (όχι και τόσο υπόγεια) πολιτική ενάντια στο συμφέρον της Ελλάδας σε οικονομικό-στρατιωτικά ζητήματα με την Λιβύη και την Τουρκία. Οι οικονομικές ατασθαλίες της Λέγκας και τα δεκάδες εκατομμύρια που χρωστάει στο Ιταλικό κράτος (μέρος των οποίων θα ξεχρεώνει μέσω δόσεων για τα επόμενα 60 χρόνια) καθώς και σε τράπεζες, σε συνδυασμό με το κόστος της πολιτικής της θα την σπρώξουν στην συνέχιση της χρηματοδότησής της, και ως κόμματος και ως κυβέρνηση από τον Πούτιν και το Κατάρ. Η ξαφνική απουσία του Σαλβίνι από την τριμερή για τον East Med πριν από μερικούς μήνες δυστυχώς είναι ενδεικτική για την πιθανή στάση του στο εγγύς μέλλον στην ενεργειακή σκακιέρα της Μεσογείου. 

 

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης