“Ανέδειξεν εαυτόν Εθνάρχη”! Ο Κων.Φράγκος γράφει για τον Ευ.Βενιζέλο και άλλους πολλύς στους “Διαξιφισμούς”

Διαξιφισμοί 18 Φεβρουαρίου

(Ειδησούλες και σχόλια ατάκτως ερριμμένα)

                                                              από τον Κων. Φράγκο

Άγιος Βαλεντίνος…

 • Και ένας κρυφός, πολιτικός, έρως μεταξύ Αλέξη και Κωστάκη (Κ. Καραμανλή Β΄).
 • Είχαν γοητεύσει ο ένας τον άλλο προ των εκλογών και έδωσαν αμοιβαίες υποσχέσεις πίστης.

  Κωστάκη θέλω τη βοήθειά σου, την ανοχή της ομάδας σου στη ΝΔ, την εύγλωττη σιωπή σου. Αναλαμβάνω την αγιοποίησή σου. Δεν θα βγάλω μιλιά για την άθλια διακυβέρνησή σου.

  Αλέξη μου, θέλω να επιλέξεις ως ΠτΔ τον Παυλόπουλο, τον πλέον αμαρτωλό Υπουργό μου, να διορίσεις Υπουργό κατά της διαφθοράς τον άλλο εκλεκτό μου Παπαγγελόπουλο, να κάνεις πως δεν ακούς στις καταγγελίες των Πασόκων. Να προετοιμάσεις κατάλληλο κλίμα για να εκλεγώ ως Πρόεδρος της Δημοκρατίας μετά τον Παυλόπουλο.

  Σύμφωνοι Κωστάκη μου… Έντιμο deal!

 • Αυτά που λέει ο Αλέξης περί επανεκλογής του Παυλόπουλου, μην τον πιστεύετε. Πάμε για Καραμανλή, τον επιλεγόμενο Ακάματο, Νταβατζηδοκτόνο και Σκανδαλοθάφτη, προς πάταξη της Οικογενειοκρατίας και δόξα της αξιοκρατίας.
 • Τάχα η θέλησή σου λίγη, (Αλέξη)

τάχα ο πόνος σου μεγάλος;

Αχ, που’ σαι νιότη που ’δειχνες

πως θα γινόσουν άλλος…

(Κ. Βάρναλης)

 • Σύμφωνα με τελευταία δήλωση του κ. Στέφανου Μάνου (ΕτΣ)   ο κ. Κων. Καραμανλής είναι ο βασικός υπεύθυνος για τη χρεοκοπία της Χώρας. Και ο Μάνος, τις περισσότερες φορές, ξέρει τι λέει.

Να πως βαράνε τη διαφθορά…

 • Εκπληκτικό! Φοβερό! Ο πρίγκηψ –διάδοχος της Σαουδικής Αραβίας Μωχάμετ Μπαν Σάλμαν πληροφορήθηκε από τη Σαουδική ΚΥΠ ότι διάφοροι εμίρηδες μεγαλοεπιχειρηματίες κλέβουν το κράτος ασύδοτα.
 • Ο πρίγκηψ αγρίεψε και έκανε το εξής κόλπο, γνωστό παλαιόθεν. Μάζεψε 87 απ’ αυτούς «για ένα τσάι γνωριμίας» στο υπερπολυτελές ξενοδοχείο του Ριαντ Ritz-Carlton. Εκεί διέταξε την κράτησή τους. Τους είπε «Ρεμάλια κλέβετε τον τόπο. Εδώ και τώρα πρέπει να καταθέσετε μέρος των κλοπιμαίων αλλιώς φίδι που σας έφαγε… Ξέρω καλά πόσο έχει αρπάξει ο καθένας…». Δεν πέρασαν λίγες ώρες και συγκεντρώθηκε το μυθικό ποσό των 93,4 δις €. Ως πρώτη δόση… Απίστευτο.
 • Συγχαρητήρια Εξοχότατε. Εμείς τι κάνουμε; Μα, τους χαϊδεύουμε και γινόμαστε συνεταιράκια τους!

Όλος ο ωραίος κόσμος

 • Ένα βράδυ, προ 10ημέρου, δειπνούσαν στο ακριβότερο και κοσμικότερο ρεστοράν της Κηφισιάς οι κ. Α. Σαμαράς, Άδωνις Γεωργιάδης (λάτρης και χειροκροτητής του προηγούμενου) και ο κ. Πλεύρης. Και οι τρεις του αυτού δόγματος της δεξιοδεξιάς εντός της ΝΔ. Καλά έκαναν οι άρχοντες. Ουδείς ψόγος κι’ ουδείς έλεγχος.
 • Στο παραδίπλα τραπέζι απολάμβανε τερψιλαρύγγια ένας νεοσσός της ελίτ που φιλοδοξεί να μας κυβερνά εσαεί, προϊόν της οικογενειοκρατίας, του νεποτισμού. Ο κ. Κ. Καραμανλής ο Γ΄. Νομίζω, και συγγνώμη αν κάνω λάθος, ούτε κι’ αυτός όπως ο θείος του  δεν έχουν δουλέψει ποτέ. Όπως ο κ. Σαμαράς.  Το έθνος, προχωρεί κι’ ελπίζει.

Αναγκαία αναδρομή

 • Επανέρχομαι σε ένα «υπό στραγγαλισμό» θέμα.
 • Είχα γράψει προ διμήνου ότι η υπόθεση προμήθειας ηλεκτρονικού Συστήματος Ασφαλείας των Ολυμπιακών Αγώνων, ένα μεγάλο φιάσκο, έργο κοινό ΠΑΣΟΚ – ΝΔ, τείνει να κουκουλωθεί γιατί ακολουθεί την τύχη όλων των προμηθειών και έργων των υπερκοστολογημένων ΟΑ. OMERTA, σιωπή, μούγκα. Μετά 14 χρόνια δεν γνωρίζουμε, δεν μας λένε, τι πληρώσαμε. Οι πολιτικές Δυνάμεις του τόπου έχουν αποφασίσει την ταφή. Συμπεριλαμβανομένου του ΣΥΡΙΖΑ.
 • Είχα σημειώσει, επ’ ευκαιρία μιας ανάκρισης που γίνεται για την ανάθεση, ότι η τύχη του «διαγωνισμού» που έγινε για το σύστημα μεταξύ της Κοινοπραξίας SAIC (ΗΠΑ) – SIEMENS (Γερμ.) και της Γαλλικής ΤΗΑLES είχε προδιαγραφεί αφού πίσω από την SAIC βρισκόταν ο τότε Αμερικανός Αντιπρόεδρος Ντικ Τσέινι, εκλεκτός νέος. Είχα προσθέσει ότι αντιπρόσωπος της SAIC στην Ελλάδα ήταν ο κ. Γιώργος Τρεπεκλής, του Γιωργοπαπανδρεϊκού κύκλου. Αυτός μάλιστα, εισέπραξε προμήθεια (όχι μίζα, άλλοι την εισέπραξαν) 6,5 εκατ. $. Ναι,καλά ακούσατε 6,5 εκατ. $ για ένα έργο που δεν παραδόθηκε ποτέ.
 • Εντελώς συμπτωματικά ένα μήνα μετά τη δημοσίευση του κειμένου παρουσιάσθηκε στους κινηματογράφους το αποκαλυπτικό φιλμ του Άντριου Μακέι VICE το οποίο παρουσίαζε υπέροχα τον βίο και πολιτεία του φοβερού Ντικ Τσέινι. Παραδέχομαι τους Αμερικάνους. Τα λένε όλα. Δεν κρύβουν εύκολα τις βρωμιές κάτω από το χαλί.
 • Δίνω το λόγο στον κ. Ι. Ζουμπουλάκη (ΝΕΑ 14.01.19) που σημειώνει: Το φιλμ αυτό καθρεφτίζει σε όλο το μεγαλείο του… την γελοιότητα της πολιτικής σκηνής και της αμερικανικής κοινωνίας των τελευταίων 20 (τουλάχιστον) χρόνων. Ο Τσέινι που στη 10ετία του ’60 ήταν ένα ξοφλημένο κατακάθι της κοινωνίας, μέθυσος, ένα «λευκό σκουπίδι», βρέθηκε στην πολιτική. Σαν αρουραίος των υπονόμων ελίχθηκε στους πολιτικούς κύκλους της Ουάσιγκτον και με προσωπικές κινήσεις διαμόρφωσε το προφίλ του κλασικού τύπου του αμερικανικού παρασκηνίου. Μαθήτευσε δίπλα στον Ντόναλντ Ράμσφελντ ένα θεό του κυνισμού (κατόπιν ΥΕΘΑ), πλησίασε τον George Bush II που τον ήθελε κοντά του γιατί μπροστά στους δικές του ανύπαρκτες ικανότητες εκείνες του Τσέινι έμοιαζαν μ’ αυτές του Ναπολέοντα. Πινακοθήκη τεράτων, καιροσκόπων, καθηγητών του λαϊκισμού η Κυβέρνηση Μπους…
 • Τα λοιπά τα ξέρετε. Οδήγησε τον Πρόεδρο στον πόλεμο του Ιράκ όπου εφονεύθησαν πάνω από 1 εκ. Ιρακινοί και 60.000 Αμερικανόπουλα! Όλα αυτά με συνεργασία ενός άλλου «τέρατος» του Άγγλου Πρωθυπουργού Μπλερ και ενός άλλου «ανθρωπάριου» Πρωθυπουργού – νάνου Πορτογαλίας του Μπαρόζο.
 • Βλέπετε τι αγγέλους πολιτικούς έχουμε εμείς, συγκριτικά.
 • Στο θέμα, ένας φίλος, του Militaire, εξαίρετος γιατρός κ. Δημήτρης Γεωργαντάς, έστειλε επιστολή στολίζοντας τον Τσέινι αναλόγως (επαναφορά βασανισμών, αιχμαλώτων, εικονικούς πνιγμούς κ.α.). Συμπληρώνει ότι ο Τσέινι ήταν, χωρίς να το κρύβει, Πρόεδρος της εταιρείας HALLIBURTON η οποία είχε κλείσει συμβόλαιο πολλών δις $, για την ανοικοδόμηση του ΙΡΑΚ που αυτός το βομβάρδιζε… Όμορφος κόσμος, ηθικός, αγγελικά πλασμένος.

Ω, τι κόσμος μπαμπά

 • Ελληνική Βουλή, σωτήριο έτος 2019.
 • Οι απαντώντες  οστρείδια εις την κορυφήν του όρους και βλέποντες τον κ. Χ, Πρόεδρον της Ελληνικής Βουλής, αποτείνουσι εις αυτόν την ερώτησιν: Πώς βρέθηκαν αυτά τ’ αντικείμενα τόσον υψηλά; Η απάντηση είναι απλούστατη: Κατακλυσμός τα μετάφερε εκεί.

ΕΜΜ. ΡΟΪΔΗΣ

 • Κατακλυσμοί παρατηρούνται όταν δημιουργούνται τεράστια ρεύματα όπως επί ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ. Στη ΝΔ υπάρχουν σταθερά και μόνιμα, μακρόβια οστρείδια, παρασιτικά και κρατοφθόρα.
 • Τα δύο κυριαρχήσαντα πρόσωπα στη Βουλή τις τελευταίες ημέρες υπήρξαν ο βουλευτής-γκαζόζα κ. Αρ. Φωκάς (εμπνευστής του συνθήματος: Να καεί, να καεί το μπο…λο, η Βουλή), περιηγητής κομμάτων και, κυρίως, η κ. Μ. Μεγαλοοικονόμου, μελύρητος  βουλευτίνα. Και οι δύο ξεκίνησαν από το Λεβεντικό κόμμα. Που θα καταλήξουν δεν ξέρουμε. Δήλωσε η κυρία

– Στη Βουλή κυριαρχούν οι κουραμπιέδες και άλλοι που θα τους βρείτε στις τουαλέτες και τ’ όνομά τους αρχίζει από κ…

– Από το κόμμα μου είχα και μια πρόσθετη αποστολή. Να ξυπνάω το συνάδελφο Καδαβόλα που κοιμόταν συνεχώς!! (Ε 06.02.19).

 • Και σε συνέντευξή της σε εβδομαδιαία εφημερίδα

– Δεν μπορεί να υπάρξει έρωτας χωρίς σεξ.

– Με είπε «σούργελο» ο βουλευτής της ΝΔ Οικονόμου; Το λοιπόν; Αυτός έχει την πολιτική ως επάγγελμα και γυρνάει από κόμματος σε κόμμα… Εγώ έχω δουλέψει 47 χρόνια… (εδώ έχει δίκιο).

 • Και ένα τελευταίο: Κουίκ είσαι ένα τομάρι, ούρλιαζε ο Αρχηγός Κόμματος κ. Δ. Καμμένος κατά την ορκωμοσία του Τέρενς. Σε μία φωνασκούσα βουλευτίνα απευθύνεται συνάδελφος “είσαι μποτοξού”.

Ευτυχώς, ενημερώθηκα

 • Την επιούσα της επίσκεψης Τσίπρα στην Τουρκία το θέμα αναλύθηκε σε κεντρικό κανάλι από τους επιφανείς πολιτικούς                                    κ. Κεγκέρογλου, Τραγάκη, Κουρουπλή και Σταμάτη.
 • Ενημερώθηκα και ησύχασα.

Μπράβο Ερντογάν Εφέντη

 • Τέσσερις Τουρκικές αμυντικές βιομηχανίες  είναι στη λίστα των 100 μεγαλυτέρων παγκοσμίως.
 • Από το 2014 «εκκαθαρίζεται» η ΕΛΒΟ. Συνεχίζεται η εκκαθάριση ενώ 320 εργαζόμενοι περιμένουν εργασία. Ο κ. Π. Καμμένος μήνυσε τον «εκκαθαριστή» για σκόπιμη αργοπορία  και «κινήσεις» υπέρ ενός των φιλοδοξούντων «γαμπρών». Καλά έκανε, βέβαια, ο κ. Καμμένος αλλά τι θα γίνει, τελικά;
 • Επί χρόνια κραυγάζω, επί ματαίω, ότι η προκοπή μιας αμυντικής βιομηχανίας εξαρτάται επί πολύ από την διοίκησή της. Όλα, μα όλα τα κόμματα εξουσίας διορίζουν κομματικούς, με ελάχιστες εξαιρέσεις. Οι Τούρκοι έχουν επιλύσει, οριστικά, το πρόβλημα. Τεχνοκράτες και μάλιστα με επιλογή, μετά κατάθεση φακέλλου.
 • Η έκπληξη, όμως, μας ήρθε από το ΥΠΠΟ, την κ. Κουντουρά.                            Για την διεύθυνση του Εθνικού Μουσείου Μοντέρνας Τέχνης (ΕΜΜΤ) προκήρυξε διεθνή διαγωνισμό. Μπράβο κ. Κουντουρά. Αν το ΕΜΜΤ υπαγόταν στο ΥΕΘΑ μπορεί να βλέπαμε ως Δ/ντή κάποιον… οδοντίατρο.

Ακόμη λίγο Ίμια…

 • Για να λιγοστεύσουν τα κροκοδείλια δάκρυα πολιτικών.
 • Στο προηγούμενο σημείωμά μου τόνιζα ότι ο κ. Π. Καμμένος εξαντλείτο σε γόες και κλαυθμούς για τα χαμένα παλικάρια του Π.Ν., έριχνε, που και που κάποιο στεφάνι επί του υγρού τάφου, αλλά, ΟΥΔΕΠΟΤΕ ανεζήτησε τους αυτουργούς της μοιραίας βραδιάς. Σιωπή. Αντίθετα τους τίμησε, όπως η πληθώρα, η μάζα, των ανευθύνων Ελλήνων πολιτικών.
 • Είχα επισημάνει το γεγονός ότι οι Τούρκοι επωφελήθησαν, έστησαν σε εφαρμογή το σενάριο των γκρίζων ζωνών, όταν η Ελλάδα βρισκόταν σε διάλυση, κυριολεκτικά, υπό την ηγεσία της κ. Μιμής ενώ ο Μεγάλος Αντιφατικός  ασθενούσε βαρέως αλλά δεν παρέδιδε την εξουσία.
 • Για του λόγου το αληθές της θεωρίας αυτής, της οποίας δεν διεκδικώ το μονοπώλιο, επικαλούμαι δύο μαρτυρίες αξιοπίστων προσώπων. Ένα σχόλιο εντελώς πρόσφατο (ΝΕΑ 05/02/19) του έγκριτου δημοσιογράφου κ. Ηλία Κανέλλη και μια γνώμη του αείμνηστου Πτεράρχου Ν. Κουρή.
 • Η πιο θλιβερή περίοδος του κοινοβουλευτισμού μεταπολιτευτικά, ήταν οι τελευταίες ημέρες εξουσίας του Ανδρέα Παπανδρέου. Τότε, που ο ιστορικός ηγέτης του ΠΑΣΟΚ καταβεβλημένος και ανήμπορος, είχε αφεθεί στην ομάδας της περίφημης Μιμής, στα μέντιουμ, στις χαρτορίχτρες…                         
 • Η Αντιπολίτευση ήταν η «εφημερίδα που γκρέμισε τον Καραμανλισμό» (Αυριανή) η οποία δημοσίευε καθημερινά ολοσέλιδα, πρωτοσέλιδα  γυμνές φωτογραφίες της Μιμής (… που κυβερνούσε). Οι πολίτες παρηγορούνταν με τρομαχτικά, βέβηλα, αυθάδη ανέκδοτα που στόχευαν στην αλαζονική εξουσία των «σιδερένιων», των παρατρεχάμενων και όσων ανέχονταν την Μιμικοκρατία…
 • Η Ελλάδα ήταν χωρίς Πρωθυπουργό, σκάφος ακυβέρνητο (Ν. Κουρής, Ελλάδα-Τουρκία σ. 436).

Για θυμηθείτε, παρακαλώ, ποιοι ήσαν, πέραν της Μιμικής κλίκας, οι παρατρεχάμενοι και οι ενεχόμενοι…. Πολλοί ετιμήθηκαν, ένας έφθασε στο Ύπατο Πολιτειακό Αξίωμα και αρκετούς θα δείτε σήμερα να μάχονται για τη σωτηρία της χώρας. Δυστυχώς η μνήμη του Έλληνα είναι θολή, ρηχή, χωλή και κοντή. Κι’ αυτό πληρώνει.

 • Εν τω μεταξύ η θεοποίηση του Α.Π. συνεχίζεται.  Οι Ανδρεοπώλες ανταγωνίζονται σε λιβανωτούς.

Ανέδειξεν εαυτόν Εθνάρχη!

Τους μεν κενούς ασκούς το πνεύμα (αέρας) διίστησι, τους δε ανοήτους των ανθρώπων το οίημα.

Σωκράτης

 • Το πλέον συνταρακτικό γεγονός του τελευταίου 20ημέρου είναι η αιφνίδια δήλωση του κ. Ευαγγέλου Βενιζέλου ή ΒΕΝΙ.
 • «Υποψήφιος βουλευτής Θεσσαλονίκης μπορώ να σας πω με απόλυτη κατηγορηματικότητα δεν θα είμαι γιατί δεν είναι αυτός ο ρόλος μου και η υποχρέωσή μου έναντι της Χώρας. Η υποχρέωσή μου, όμως, είναι να επισημαίνω αυτά που πρέπει να γίνουν στρατηγικά, να κτυπώ το κουδουνάκι του κινδύνου και, βεβαίως, ν’ αγωνίζομαι για την ανάδειξη του χώρου μας».
 • Ποιος είναι ο χώρος μας δεν διευκρινίζει. Ότι προκύψει, όπως τότε που έκανε κυβέρνηση με τον κ. Σαμαρά.
 • Οποία μετριοφροσύνη, οποία σεμνότης, οποία αλαζονεία. To καθήκον τον καλεί να σώσει τη χώρα, να βαράει το καμπανάκι και ν’ αγωνίζεται από άλλο «μετερίζι».
 • Ποιος καλέ; Ο ΒΕΝΙ. Ο αποτυχών, δραματικά, ως ΥΠΠΟ, ΥΕΘΑ (μοιραίος άνθρωπος για την Άμυνα), ΥΠΟΙΚ και πάει λέγοντας. Σήμερα μας δηλώνει ότι ποθεί να παίζει το ρόλο του κωδωνοκρούστη!
 • Τι προηγήθηκε, όμως, της συνταρακτικής δήλωσης; Έγραψε ένα ακατάληπτο βιβλίο 540 σελίδων με εκχειλίζοντα πατριωτισμό και πήρε τους δρόμους να το παρουσιάσει με τη βοήθεια του στενού του φίλου, κορυφαίου δημοσιογράφου των ΝΕΩΝ, ναυαρχίδας της ΝΔ, κ. Γ. Παπαχρήστου. Πήγαν Λάρισα, Θεσσαλονίκη, Γιάννενα, Καλαμάτα κ.λπ. Βόλο, Λάρισα, Καρδίτσα θα γλεντήσω μια βραδιά και θα καταντήσω, σούρα, στα στενά του Σακαφλιά, που τραγουδούσε ο αθάνατος Τσιτσάνης. Νούλα η εκστρατεία. Ουδεμία ανταπόκριση των πολιτών, ιδιαίτερα στη Θεσσαλονίκη. Οργίσθηκε ο ΒΕΝΙ από την αχαριστία των πολιτών, έκλεισε το γραφείο του στη Θεσσαλονίκη και εξέδωσε την ανακοίνωση, απευθυνόμενος κυρίως, στη δύστυχη Φώφη. «Ετοίμασέ μου γρήγορα την α’ θέση στο Επικρατείας αλλιώς φίδι που σε έφαγε». Από κοντά ο κ. Παπαχρήστος αφιερώνει πολλά σχόλια στη μεγάλη φυσιογνωμία και τονίζει ότι δεν δύναται να υπάρξει Βουλή χωρίς τον κορυφαίο λειτουργό της, τον Βαγγέλη Βενιζέλο (sic). Και συνεχίζει «Νομίζω ότι λογική συνέπεια είναι η τοποθέτηση του ΕΒ στο Επικρατείας του ΚΙΝΑΛ. Σε διαφορετική περίπτωση είναι νομοτελειακή εξέλιξη ότι η νέα Βουλή θα στερηθεί της παρουσίας σήμερα του κορυφαίου πολιτικού στελέχους που διαθέτει η Χώρα». Όι, όι, μάναμ! (ΝΕΑ 29-01-19).                     Την 06-02-19 ο δημοσιογράφος διαθέτει όλη, σχεδόν, την σελίδα για να λιβανίσει τον ΒΕΝΙ. Κι’ αυτός απευθύνεται, έμμεσα, στη Φώφη. Κοντολογίς, κλαυθμός, οδυρμός, σπαραγμός άμα χάσουμε τον ΒΕΝΙ.
 • Οφείλω να υπενθυμίσω ότι το ψηφοδέλτιο Επικρατείας καθιερώθηκε ως θεσμός στο Σύνταγμα του ’75 που συνέταξε ο αείμνηστος Πρόεδρος Κων. Τσάτσος για να μπορούν να εντάσσονται στην πολιτική κορυφαίες κοινωνικές και επιστημονικές προσωπικότητες και όχι να φιλοξενούν κατατρεγμένους ή αποτυχόντες πολιτικούς ή φιλαράκια των Πρωθυπουργών. Ρίξτε μια ματιά στα Επικρατείας και θα ξεραθείτε στα γέλια. Εκεί θέλει να «κουρνιάσει» ο αποτυχών ΒΕΝΙ αφού τρομάζει να εκτεθεί ως κοινός υποψήφιος.
 • Η καϋμένη Πρόεδρος κ. Φώφη είχε εκμυστηρευθεί προ μηνών ότι προτίθεται να τοποθετήσει ως κορυφή του ψηφοδελτίου Επικρατείας, ένα σπουδαίο καθηγητή, υψηλού κύρους, κορυφαίο Συνταγματολόγο, τον   κ. Νίκο Αλεβιζάτο. Οι πάντες χειροκρότησαν. Είπαμε, αυτό είναι αλλαγή. Η λίστα Επικρατείας είναι η βιτρίνα του κόμματος, το διάδημα, ο κράχτης. Σε λίγο η κ. Πρόεδρος, πιεζομένη από τις σαβούρες του κόμματος ξέχασε τον Ν.Α. Και τώρα, στριμωγμένη από παντού πιέζεται να προβάλει τον ΒΕΝΙ.
 • Θα σας βοηθήσω κ. Πρόεδρε να οριστικοποιήσετε την επιλογή σας:

– Ο ΕΒ υπήρξε θλιβερά αποτυχών από όποιο πόστο Υπουργού πέρασε. Να θυμίσω τα «θαύματα» των ΟΑ. Ένθα οι πάντες πατρίδος πολιτικοί, το συνδικάτο, δεν αναλύουν το κόστος τους; Ρίξτε μια ματιά στα ολυμπιακά έργα και δείτε τι ερείπια κατάντησαν. Προχωράμε στο Υπουργείο Άμυνας. Ολέθριος, καταστροφικός. Άφησε τα πανάκριβα άρματα (LEO II) χωρίς πυρομαχικά, απαξίωσε τα Ε/Π APACHE, δεν έδωσε δεκάρα για τη διαθεσιμότητα των πολεμικών μέσων, διέλυσε την παγκοσμίου φήμης έκθεση DEFENDORY. Ως ΥΠΟΙΚ υπήρξε απεχθής φορομπήχτης και αναδείχθηκε από τους FINANCIAL TIMES ως χειρότερος (19ος) Υπουργός Οικονομικών της ΟΝΕ. «Ξέχασε» τη λίστα Lagarnd επί 9 μήνες στο συρτάρι του. Αν συνέβαινε αυτό σε άλλη χώρα θα παραπέμπονταν σε Ειδικό Δικαστήριο και θα είχαν ήδη εξαφανισθεί από την πολιτική ζωή. Και το σπουδαιότερο; Υπήρξε ο δημιουργός του κατάπτυστου άρθρου 86 του Συντάγματος με το οποίο προστατεύονται οι λωποδύτες Υπουργοί. Για τα υποβρύχια αποφεύγω να μιλήσω.

 • Τελειώνω με ένα σχόλιο του κ. Μιχάλη Τσιντσίνη (Κ 29/01). Χρειάζεται το ΚΙΝΑΛ τον Βενιζέλο, όσο χρειάζεται ο Βενιζέλος το ΚΙΝΑΛ για να συνεχίζει να παίζει το ρόλο του εντός και εκτός του Κοινοβουλίου; Την απάντηση καλείται να δώσει μια κομματική Ηγεσία, που σαστισμένη, αλιεύει στελέχη από τον κουβά των media και ορφανά της Βουλής.

Τα αντιαρματικά ελικόπτερα APACHE

 • Συνειρμικά, σχετικά με όσα ανέφερα για το βίο και πολιτεία του                κ. Ε. Βενιζέλου στο ΥΕΘΑ, ανακαλώ στη μνήμη μου την παντελή αδιαφορία του για τον εκσυγχρονισμό ενός φοβερού πολεμικού μέσου όπως είναι τα μαχητικά ελικόπτερα ΑΠΑΤΣΙ. Τα ακριβότερα και καλλίτερα, ασύγκριτα, στον κόσμο. Ένας πολλαπλασιαστής ισχύος που δεν διαθέτει άλλος στρατός στα Βαλκάνια και ανατολικότερα.
 • Έμειναν, μη εκσυγχρονισθέντα, χωρίς ο τότε Υπουργός να δικαιολογήσει την άρνηση (πίστωση είχε ευρεθεί) με αποτέλεσμα σήμερα η αποτρεπτική μας ισχύς στον Έβρο να μην είναι όπως μπορούσε να είναι. Έργο ΒΕΝΙ, κι’ αυτό.
 • Ο νέος Α/ΓΕΣ Αντ/γος κ. Γιώργος Καμπάς γνωρίζει καλά από την πρόσφατη επιτυχή θητεία του στο ΔΣΣ, την ανάγκη ενός στοιχειώδους εκσυγχρονισμού ΤΩΡΑ και νομίζω ότι θα είναι ο πρώτος του στόχος (εκσυγχρονισμοί CHINOOK, RM-70 κ.α.).
 • Το θλιβερό είναι ότι ΟΥΔΕΙΣ διάδοχος του ΒΕΝΙ  δεν έθεσε το ερώτημα, δημοσίως, για τη σοβαρή αυτή παράλειψη του τ. ΥΕΘΑ. Αδελφάτο… Να προσθέσω ότι ο Ηγέτης είναι υπόλογος για ότι πράττει και για ότι παραλείψει να πράξει;

Και μια ευχάριστη νότα

 • Η INTRACOM D.E. υπέγραψε σύμβαση με τον αμερικανικό κολοσσό BOEING για συμμετοχή της στην αναβάθμιση των αεροσκαφών των AWACS της USAF. Σπουδαία δουλειά.

Σκληρή ερώτηση προς ΥΕΘΑ

 • Του βουλευτή ΝΔ κ. Θανάση Δαβάκη, πρώην ΥΦΕΘΑ, που αφορά, κυρίως, τα της Αμυντικής Βιομηχανίας της τελευταίας 4ετίας.
 • Συμφωνώ με την ενέργεια του Λάκωνα Βουλευτή αλλά καλό θα είναι να βάλουμε στο τραπέζι τα του δράματος της Ελληνικής Αμυντικής Βιομηχανίας (κρατικής) από το 2004 και εντεύθεν δηλ. το τι (ΔΕΝ) έγινε κατά την τελευταία 15ετία.  Για να έχουμε εικόνα και συγκρίσεις και ανάδειξη υπολόγων. Σωστές δουλειές…

Προσεχώς (όπως στους κινηματογράφους)

 • Η απρεπής συμπεριφορά τ. Προέδρου της Βουλής προς τον Πρωθυπουργό στο Προεδρικό Μέγαρο.
 • Ολίγος, ακόμη, Σημίτης.
 • Η βόμβα Τσουκάτου για τις μίζες των κομμάτων.
 • Άνθιμος vs Άνθιμος.
 • Ελλάς – τρελάς.
 • Επάγγελμα; …. Παπανδρέου. Νέος θρίαμβος της οικογενειοκρατίας στο ΚΙΝΑΛΛ (Αλλαγή κι’ απάνω τούρλα).
 • Αυτοί που έρχονται… Αν αλλάξει ο Μανωλιός…
 • Τι θα γίνει (και πότε) με τα ΑΩ της LOCΚHEED-MARTIN; Ανάλυση…
Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016