Το τουρκικό υπουργείο Άμυνας με μήνυμά του “χαιρετίζει τον απόπλου του γεωτρύπανου ΓΙΑΒΟΥΖ” και επισημαίνει ότι δυνάμεις του τουρκικού ναυτικού το συνοδεύουν, για την ασφάλεια του.
Η Άγκυρα συνεχίζει το παιχνίδι της στη νοτιοανατολική Μεσόγειο, χρησιμοποιώντας πάντα την απειλή χρήσης στρατιωτικών μέσων. Δεν το κάνει τυχαία φυσικά.

Την ίδια ώρα ο ΥΕΘΑ Ευάγγελος Αποστολάκης, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ALPHA, επανέλαβε ότι αν συμβεί κάτι με την Τουρκία θα πρέπει να το αντιμετωπίσουμε μόνοι μας”. Η δήλωση γίνεται την ώρα που αναμένουμε από τους Ευρωπαίους να πουν και κυρίως να κάνουν κάτι για να βάλουν φρένο στην τουρκική προκλητικότητα.

 

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016