Η Γκαζέττα Σκιπτάρε και άλλες αλβανικές εφημερίδες  , αναφέρονται στις χθεσινές δηλώσεις του πρώην πρωθυπουργού   Μπερίσα  για τις   συνομιλίες με την Ελλάδα σχετικά με  τις θαλάσσιες ζώνες. Ο  Μπερίσα μιλώντας σε  δημοσιογράφους έξω από τη Βουλή, γράφει η Γκαζέττα Σκιπτάρε, δήλωσε ότι, η ελληνική πλευρά επιδιώκει να επιβληθεί φέρνοντας στο τραπέζι των συνομιλιών μια πρόταση, για την οποία δεν δέχεται να γίνει καμία συζήτηση. Πρόκειται, σύμφωνα με το Μπερίσα για μια ένδειξη της εθνικής προδοσίας που  πράττουν ο   Ράμα και ο ΥΠΕΞ Μπουσάτι. Οι Έλληνες, με τον πιο αλαζονικό τρόπο, παρέδωσαν στην αλβανική πλευρά το κείμενο της τελικής συμφωνίας, λέγοντάς της: Πάρτε την, διότι γι  αυτό δεν θα υπάρξει ούτε συζήτηση, ούτε σχόλιο. Δηλαδή να μην μπορούμε να το σχολιάσουμε ή να το συζητήσουμε. Οι  Οθωνοί αποκτούν πλήρες  καθεστώς, τόσο για  τα χωρικά ύδατα, όσο και για την ΑΟΖ. Η νήσος εκείνη για την οποία έκανε θόρυβο η ελληνική πλευρά, η οποία τώρα καθιστά σαφές στην αλβανική πλευρά ότι η νήσος έχει πλήρες καθεστώς, ως κατοικημένη νήσος – δήλωσε, σύμφωνα με τη Γκαζέττα Σκιπτάρε, ο Μπερίσα. Ο Μπερίσα, συνεχίζει η εφημερίδα, χαρακτήρισε τον ΥΕΘΑ της Ελλάδος κ. Καμένο «ακραίο αντιαλβανό υπουργό» και αναφέρθηκε στη δήλωσή του περί επέκτασης των χωρικών υδάτων. Ασφαλώς, πρόσθεσε ο Μπερίσα, τα χωρικά ύδατα θα τα επεκτείνει εις βάρος της Αλβανίας.

Στις δηλώσεις Μπερίσα, σύμφωνα με την Γκαζέττα Σκιπτάρε και άλλες ε/φ, αντέδρασε  ο Αρχηγός της Κ.Ο του ΣΚ Ταουλάντ Μπάλλα, ο οποίος  δήλωσε:Του το λέω  ξεκάθαρα: Δεν μπορείς να ξεφύγεις, Σαλί Μπερίσα, από τον εφιάλτη της Ε – Α Συμφωνίας για τις θαλάσσιες ζώνες. Ο μόνος που διέπραξε προδοσία  με τη Συμφωνία με την Ελλάδα, είσαι εσύ, Σαλί Μπερίσα!

 

Print Friendly, PDF & Email
Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016