Ο Geoffrey Berman, εισαγγελέας  της νότιας περιφέρειας της  Νέας Υόρκης, ζήτησε από το δικαστήριο  να επιβάλλει  στην κρατική τράπεζα Halkbank της Τουρκίας πρόστιμο 1 εκατομμυρίου δολαρίων για κάθε ημέρα που θα αποφεύγει να παρουσιαστεί στο δικαστήριο για την υπόθεση  νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Το Δικαστήριο της Νότιας Περιφέρειας της Νέας Υόρκης κατηγόρησε στις 16 Οκτωβρίου τη Halkbank για απάτη, και νομιμοποίηση εσόδων που προήλθαν από την παράκαμψη των αμερικανικών κυρώσεων εναντίον του Ιράν.

Τελικά αποφασίστηκε το πρόστιμο να διπλασιάζεται σε εβδομαδιαία βάση.

Το πρόβλημα της Halkbank είναι ένα από τα αγκάθια στις σχέσεις ΗΠΑ-Τουρκίας και ο Ερντογάν το ΄χει θέσει σε συναντήσεις του με τον Τραμπ.

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016