Γράφει ο ΑΡΙΣΤΟΜΕΝΗΣ ΣΥΓΓΕΛΑΚΗΣ

Ένα βιβλίο (H. Fleischer) που, όπως προκύπτει από όσα γράφονται σε προδημοσίευσή του στην Καθημερινή της Κυριακής, γεννά ερωτήματα: επιχειρεί να σπιλώσει, άραγε, την Εθνική μας Αντίσταση; – Μία αποστομωτική απάντηση από μια συγκλονιστική φωτογραφία από την Κατοχή, του λογοτέχνη και Αντιστασιακού Στρατή Δούκα.

“Ο δύσκολος αιώνας μεταξύ Ελλάδας και Γερμανίας – Το νέο βιβλίο του Χάγκεν Φλάισερ” είναι ο τίτλος ενός δημοσιεύματος στην Καθημερινή της Κυριακής 24.5.2020 (μόνο στην έντυπη μορφή της) με την υπογραφή του Τάσου Τέλλογλου. Διευκρινίζουμε εξαρχής ότι δεν έχουμε διαβάσει το βιβλίο στα γερμανικά – ανυπομονούμε να το διαβάσουμε όταν μεταφραστεί στα ελληνικά – οπότε στηριζόμαστε σε όσα γράφει στο δημοσίευμα παρουσίασης του βιβλίου ο Τ. Τέλλογλου.

Στο δημοσίευμα αυτό παρουσιάζεται επαινετικά το νέο βιβλίο του καθηγητή κ. Hagen Fleischer, το οποίο, σύμφωνα με το άρθρο, ούτε λίγο ούτε πολύ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΤΙΣΤΑΣΙΑΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΕΙΧΑΝ ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΕΠΑΦΕΣ ΚΑΙ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ. Από το στόχαστρο του συγγραφέα δεν μένει σχεδόν καμιά αντιστασιακή οργάνωση αλώβητη: Οι Μπαντουβάδες, ο ΕΔΕΣ του Ζέρβα, ακόμη κι ο ΕΛΑΣ του Άρη Βελουχιώτη επιχειρείται να σπιλωθούν ως συνεργαζόμενοι – σε μικρότερο ή μεγαλύτερο βαθμό – με το Γ’ Ράιχ. Απ’ ό,τι αντιλαμβανόμαστε, πρόκειται για ένα “ποιοτικό άλμα” στην εμμονή της δημοκρατικής Γερμανίας να αποδομήσει την Εθνική μας Αντίσταση: έως τώρα παρουσιάζονταν από κάποιους Γερμανούς ότι οι αντιστασιακές οργανώσεις ήταν βυθισμένες σε εμφύλιες διαμάχες και δεν αποτελούσαν πρόβλημα για τους Γερμανούς, καθώς ήταν αδύναμες. Αντίθετα, με τις “άφρονες” ενέργειές τους “υποχρέωναν του Γερμανούς να αιματοκυλίσουν την Ελλάδα. Τώρα, όπως αντιλαμβανόμαστε από το δημοσίευμα του Τ. Τέλλογλου, καθώς το βιβλίο κυκλοφορεί στα Γερμανικά και δεν το έχουμε διαβάσει, προστίθεται και το εξοργιστικό “επιχείρημα” ότι., τάχα, συνεργάζονταν οι αντιστασιακές οργανώσεις με το Γ’ Ράιχ. Αν είναι δυνατόν!

Το αποκορύφωμα: μία φωτογραφία στην οποία απεικονίζονται “Γερμανοί στρατιώτες, τον Ιούνιο του 1941, που κοιτάζουν το άγαλμα του Σωκράτη, έργο του γλύπτη Λεωνίδα Δρόση, στον προαύλιο χώρο της Ακαδημίας Αθηνών”, όπως μας πληροφορεί η λεζάντα στο δημοσίευμα. Σύμφωνα με πληροφορίες μας, η εν λόγω φωτογραφία προορίζεται για το εξώφυλλο της ελληνικής έκδοσης του βιβλίου Fleischer! Αν είναι αλήθεια αυτό, ίσως επιλέχθηκε η συγκεκριμένη φωτογραφία για να δείξει ΠΟΣΟ ΘΑΥΜΑΖΑΝ ΟΙ ΧΙΤΛΕΡΙΚΟΙ ΤΟΝ ΑΡΧΑΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ!!!

Ποια είναι όμως η αλήθεια για τους χιτλερικούς;

Υπάρχει μία σπάνια, συλλεκτική, φωτογραφία του
Στρατή Δούκα (1895-1983), ενός καταξιωμένου Έλληνα λογοτέχνη με σημαντική αντιστασιακή δράση, μέσα από τις γραμμές του ΕΑΜ, για την οποία μάλιστα κακοποιήθηκε βάναυσα από τους κατακτητές, αλλά και με αγώνες ενάντια στη Χούντα. Στη φωτογραφία εικονίζεται ένας Γερμανός να έχει καβαλήσει το άγαλμα του Αδαμάντιου Κοραή, το οποίο βρίσκεται σε μικρή απόσταση από το άγαλμα του Σωκράτη. Κάτω από την φωτογραφία υπάρχει η εξής λεζάντα : “ΕΝΑΣ ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΚΑΒΑΛΑ ΣΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΤΟΥ ΚΟΡΑΗ ΜΠΡΟΣ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ”. Στη φωτογραφία, κάτω δεξιά, εικονίζεται καθιστός ο Στρατής Δούκας, που μόλις είδε αυτήν την εκδήλωση του χιτλερικού “πολιτισμού” έσπευσε να τον αποθανατίσει με το πρόσχημα ότι ήθελε να φωτογραφηθεί.

Αν στην παραπάνω πράξη ασχήμιας προσθέσουμε τις λαθρανασκαφές σε αρχαιολογικούς χώρους, χωρίς την άδεια της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας, τις σοβαρές καταστροφές σε μνημεία του ελληνικού πολιτισμού, τις μαζικές εκτελέσεις και τα Ολοκαυτώματα υπό το πρόσχημα των “αντιποίνων” (όπως αποκαλούσαν οι χιτλερικοί αλλά και οι σύγχρονοι αναθεωρητές της Ιστορίας τη ναζιστική θηριωδία), την μεθοδικά σχδιασμένη πείνα, τα βασανιστήρια, την καταναγκαστική εργασία, τις καταστροφές σχολείων, εκκλησιών, κοινωνικών και αναπτυξιακών υποδομών και τη γενικευμένη αρπαγή του πλούτου των Ελλήνων, μπορούμε να αντιληφθούμε τι τράβηξε ο λαός μας στην Κατοχή ΚΑΙ ΧΑΡΗ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΑΡΕΜΕΙΝΕ ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΗ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΩΣ ΥΠΕΡΗΦΑΝΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΠΟΥΔΑΙΑ ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΗΣ ΣΤΗ ΣΥΝΤΡΙΒΗ ΤΟΥ ΦΑΣΙΣΜΟΥ!

Αυτή είναι η αλήθεια για τον αποτρόπαιο βίο και πολιτεία της ναζιστικής Γερμανίας στην Ελλάδα, αυτό που συνεχίζει να ενοχλεί την κυβέρνηση της Ο.Δ.Γ. (γιατί άραγε;) η οποία αντί να εκπληρώσει τις απαράγραπτες υποχρεώσεις της προς τη χώρα μας χρηματοδοτεί κι ενθαρρύνει την έκδοση κατάπτυστων βιβλίων, συνεδρίων και άλλων πράξεων αναθεώρησης της Ιστορίας.

Η ΠΑΡΑΧΑΡΑΞΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!
Η ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΔΟΞΑΣΕ ΚΑΙ ΔΟΞΑΖΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!
ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΜΝΗΜΗ & ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ!

Σημείωση:
Η συγκλονιστική φωτογραφία του Στρατή Δούκα έφτασε στα χέρια μας από τον Δρ. Ιστορίας Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Γιώργο Καλογεράκη, τον οποίο κι ευχαριστώ, που μας έδωσε και σχετικές πληροφορίες, ανταποκρινόμενος στην ενημέρωσή μας περί του άρθρου της Καθημερνής. Η πολύτιμης ιστορικής αξίας φωτογραφία δημοσιεύθηκε στο Περιοδικό “Επιθεώρηση Τέχνης”, έτος Η΄, τόμος ΙΕ΄, Μάρτιος – Απρίλιος 1962, αρ. τεύχους 87-88, σελ. 433 και μπορείτε να τη βρείτε εύκολα από το ψηφιακό αρχείο των ΑΣΚΙ.

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016