Συνοριοφύλακες στην Αθήνα και στην Ανατολική Αττική; Νομίζαμε ότι αυτά τα ΄χαμε αφήσει στο παρελθόν…Νομίζαμε ότι κάποιοι είχαν καταλάβει ότι ανάγκες σε ανθρώπινο δυναμικό έχουν πρώτα απ΄ όλα οι Ένοπλες Δυνάμεις, τις οποίες όμως όπως φαίνεται δεν τις αξιολογούν ως σοβαρές οι κυβερνώντες. Χρειάζονται ενίσχυση στα σύνορα της Αττικής αλλά και της Κορινθίας, αφού έρχονται 200 προσλήψεις συνοριοφυλάκων …Αττικής και 100 Κορινθίας!

Ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη στον ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Ραγκούσης δήλωσε ότι «αντί αξιοκρατικά να προσλάβουν στελέχη μέσω Πανελληνίων Εξετάσεων, αυτοί κατήργησαν οργανικές θέσεις Αστυνομικών και τώρα προσλαμβάνουν – αν μπορείτε να το πιστέψετε – συνοριοφύλακες και για την Αθήνα και για την Ανατολική Αττική και για την Κόρινθο! Δηλαδή, αναβιώνουν ακόμη και μέσα στην Αθήνα, έναν ειδικό και ξεπερασμένο θεσμό, αυτόν των συνοριακών φυλάκων, μόνο και μόνο για να θέσουν ξανά σε εφαρμογή τη γνωστή μέθοδο του κομματικού ρουσφετιού».

Μάλιστα, για την περίπτωση που επικαλεστούν ως δικαιολογία ενδεχόμενη ευρωπαϊκή χρηματοδότηση, τότε προκαταβολικά τους λέμε ότι σε μία ευνομούμενη και δίκαιη κοινωνία, δεν πωλούνται και δεν αγοράζονται όλα.

Η αξιοκρατία δεν έχει τιμή και μπορεί να συμβαδίζει με την Ευρωπαϊκή Ένωση»

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016