Έντονη κριτική για τα σενάρια περί πρόωρων εκλογών τον Σεπτέμβριο ασκεί ο Μανώλης Όθωνας, διευθυντής του γραφείου της Φώφης Γεννηματά, λέγοντας πως «ούτε οι δημοσκοπήσεις, ούτε το πότε θα γίνουν εκλογές, ούτε οι “τζάμπα μάγκες” του Μαξίμου, απασχολούν τον κόσμο που αγωνιά κλεισμένος στο σπίτι του». Ωστόσο δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο η κυβέρνηση να παραδέχεται ότι δεν μπορεί να χειριστεί την κατάσταση μετά και να θέλει να αποδράσει. «Προκήρυξη εκλογών εν μέσω κρίσης είναι ομολογία αδυναμίας και ισοδυναμεί με παραίτηση», τονίζει.
Σχολιάζοντας τα οικονομικά μέτρα που έχει λάβει μέχρι τώρα η κυβέρνηση, ο στενός συνεργάτης της προέδρου του ΚΙΝΑΛ επισημαίνει ότι είναι αναγκαία αλλά ανεπαρκή και υποστηρίζει ότι «η κυβέρνηση “παίζει” μια επικοινωνιακή ρουλέτα ποντάροντας στο “πάρτα όλα” και αφήνει και κάτι ψιλά στο βολικό αντίπαλο» και πςοσθέτει: «Σε αυτό το παιχνίδι όμως ενώ νομίζεις ότι εσύ μοιράζεις το παιχνίδι στην ουσία καταλήγεις χειραγωγούμενος και στο τέλος μένεις με το “μουτζούρη” στα χέρια».
Αναφερόμενος στις αποφάσεις του Eurogroup υπογραμμίζει ότι «η λύση της έκδοσης ενός “ευρωομολόγου ζωής” δεν αποτελεί ούτε αβαρία, ούτε χάρη των “νοικοκυραίων” του Βορρά προς τους “άσωτους” του Νότου. Είναι στήριξη στην ίδια την ύπαρξη και την προοπτική της Ένωσης που πρέπει όλοι να υπηρετήσουμε και να μοιραστούμε αναλογικά το κόστος».
Επίσης κατακρίνει τον ΣΥΡΙΖΑ για τη πρόταση να προχωρήσουν στην έκδοση ευρωομόλογου οι χώρες που το ζητούν. «Ο τυχοδιωκτισμός του αʹ εξαμήνου του 2015 αποτελεί γενετική εγγραφή στο πολιτικό DNA του κ. Τσίπρα. Γιατί τώρα δεν υπάρχει ούτε το άλλοθι της άγνοιας ούτε η δικαιολογία της “αυταπάτης”. Δεν είναι στοιχειωδώς σοβαρό ένας πρώην pρωθυπουργός να προτείνει να θεσμοθετήσουμε -και τυπικά με την υπογραφή μας- την ΕΕ των δύο ταχυτήτων, για να εκδώσουμε ένα “χαρτί” χωρίς αντίκρισμα, αφού κανείς προφανώς δεν θα σπεύσει να επενδύσει σε ένα τέτοιο ομόλογο», ανέφερε ο κ. Όθωνας.

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016