Εντυπωσιακή είναι η εξέλιξη των έργων στην «Αγιά Σοφιά», ακριβώς έναν χρόνο μετά την έναρξη των εργασιών. Η ΠΑΕ ΑΕΚ έδωσε στη δημοσιότητα τις συγκριτικές φωτογραφίες που αποτυπώνουν την πορεία των εργασιών από την ημέρα που τοποθετήθηκε ο θεμέλιος λίθος, μέχρι σήμερα.  Θα ακολουθήσει εντός της ημέρας και ανάλογο video από drone με σχετικά πλάνα….

Η ανακοίνωση της ΑΕΚ:
«Mετά την έκδοση της οικοδομικής άδειας στις 25 Ιουλίου 2017 και την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης των εργασιών με τα έργα εκσκαφής και αντιστηρίξεων στις 5 Δεκεμβρίου 2017, σαν σήμερα πριν από έναν ακριβώς χρόνο στις 15 Μαρτίου 2018 ξεκίνησε η θεμελίωση του μεγάλου έργου με την πρώτη πλάκα της Αγιά Σοφιάς στον Τομέα 4 (από τους συνολικά 14) του εργοταξίου, η οποία αφορούσε το πρώτο επίπεδο του γηπέδου με το υπόγειο γκαράζ στο πέταλο της Θύρας 21, που σήμερα στέκει επιβλητικό, όπως παλιά, μπροστά από το Αλσος της Νέας Φιλαδέλφειας.
Ενας ακριβώς χρόνος συμπληρώνεται σήμερα και ήταν αρκετός για να επιβεβαιώσει την ανακοίνωση της ΠΑΕ ΑΕΚ την ημέρα που ξεκινούσαν τα έργα: «Το όνειρο των ΑΕΚτζήδων απανταχού της γης δεν είναι πια όνειρο: αποτελεί χειροπιαστή πραγματικότητα! Αρχισε από σήμερα η αντίστροφη μέτρηση για την επιστροφή στη γη των προγόνων μας! Τα δικά μας τείχη θα είναι ψηλά και δεν θα ξαναπέσουν ποτέ».
Σήμερα, 15 Μαρτίου 2019, αυτά τα τείχη έχουν ήδη υψωθεί, όπως αποτυπώνεται στο… one year challenge του Ναού μας.»

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016