Η σουηδική  Αεροπορία ανακοίνωσε την απώλεια  ενός μαχητικού αεροσκάφους JAS-39 Gripen σε μια απομονωμένη δασική περιοχή στη νότια Σουηδία. Ο πιλότος ευτυχώς πρόλαβε να χρησιμοποιήσει επιτυχώς το εκτινασσόμενο κάθισμα.

Αιτία για αυτό το ατύχημα σύμφωνα με  τις σουηδικές αρχές είναι ότι το αεροσκάφος, το οποίο πετούσε σε χαμηλό υψόμετρο, συγκρούστηκε με πτηνά. Το περιστατικό έγινε  8 χιλιόμετρα βόρεια του Ronneby, στην περιοχή Blekinge.

 

Ομάδες διάσωσης έσπευσαν στο σημείο της συντριβής  για να  σβήσουν τη φωτιά που προκλήθηκε από την πτώση του Gripen. Προειδοποίησαν τον πληθυσμό να παραμείνει μακριά από αυτό προκειμένου να αποφευχθεί η εισπνοή τοξικών αναθυμιάσεων.

Σύμφωνα με τον Charlotte Billgren, αναλυτή του Σουηδικού Οργανισμού Μεταφορών, οι συγκρούσεις με πουλιά δεν είναι ασυνήθιστες στη Σουηδία: 400 καταγράφονται κάθε χρόνο.

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016