Οι επιπλέον θέσεις εισαγωγής στις Στρατιωτικές Σχολές αποφασίστηκε και ανακοινώθηκαν από το ΥΠΕΘΑ συγκεκριμένοι αριθμοί. Μένει να δούμε τι ακριβώς θα αποφασιστεί για την αύξηση της θητείας, η οποία τελικά δεν θα ΄ναι ακριβώς αύξηση, αλλά θα υπάρχει η επιλογή των 9 μηνών για όσους υπηρετούν σύνορα και 12 για όσους παίρνουν μετάθεση για τα “μετόπισθεν”.

Η ανακοίνωση για τις στρατιωτικές σχολές:

Από το Υπουργείο Εθνικής Αμύνης ανακοινώνεται ότι σε συνέχεια των ανακοινώσεων του Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη στη Δ.Ε.Θ., όσον αφορά στην ενίσχυση της Άμυνας και της Ασφάλειας σε προσωπικό, και κατόπιν συντονισμένων ενεργειών μεταξύ των συναρμόδιων Υπουργείων Εθνικής Άμυνας, Οικονομικών και Εσωτερικών, εγκρίθηκε για το έτος 2021 η εισαγωγή 516 επιπλέον σπουδαστών στις Στρατιωτικές Σχολές, καθώς και η πρόσληψη 1.600 Επαγγελματιών Οπλιτών (ΕΠ.ΟΠ.) και 1.000 Οπλιτών Βραχείας Ανακατατάξεως (Ο.Β.Α.).

Avatar
Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016