Πως οι Γερμανοί προσπαθούν αντί για πολεμικές αποζημιώσεις να μας δώσουν “φιλοδώρημα”!Συνέντευξη

Ακόμη μια συγγνώμη από έναν ακόμη Γερμανό πρόεδρο…Μια επίσκεψη στο Χαϊδάρι και μια έκφραση αποτροπιασμού για τα εγκλήματα της κατοχής… Το Βερολίνο μπορεί να νιώθει πάντα άβολα με το παρελθόν της Γερμανίας, αλλά καμία κυβέρνησή της δεν είχε και δεν έχει το θάρρος να αναγνωρίσει έμπρακτα τα όσα έκαναν στο Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Αντί να πληρώσουν, τους πληρώσαμε. Όχι μία αλλά δύο φορές, αφού δεν πρέπει να ξεχνάμε τι στοίχισε σ΄ όλη την Ευρώπη η ενοποίηση των δύο Γερμανιών…

Μερικά 24ωρα πριν φθάσει στην Αθήνα ο Γερμανός πρόεδρος το Spiegel με δημοσίευμά του υποστήριζε ότι η Ελλάδα θέτει ξανά το θέμα των πολεμικών αποζημιώσεων. Φαίνεται ότι στο παρασκήνιο κάποια συνεννόηση γίνεται, με στόχο όχι να υπάρξουν πράγματι καταβολές πολεμικών αποζημιώσεων αλλά να “ξεμπλέξει” με κάποια βολική φόρμουλα η Γερμανία μ΄ αυτή την “ενοχλητική υπόθεση”.

Πως μπορεί να συμβεί αυτό;

Στο στούντιο του Militaire.gr ο δικηγόρος και στέλεχος της Λαϊκής Ενότητας Σαράντος Θεοδωρόπουλος σε μία συνέντευξη στην οποία εξηγεί τα πάντα:

•Πόσα πραγματικά μας χρωστούν οι Γερμανοί;

•Τι έχει γίνει όλα αυτά τα χρόνια;

•Ποιο είναι το τέχνασμα με το οποίο οι Γερμανοί προσπαθούν να αποφύγουν την καταβολή των πραγματικών πολεμικών αποζημιώσεων;

•Τι σημαίνει η ίδρυση διάφορων “ελληνογερμανικών ενώσεων” που τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει…της μόδας;

Ο Σαράντος Θεοδωρόπουλος είναι από τους λίγους που έχουν μελετήσει και γνωρίζουν το θέμα των πολεμικών αποζημιώσεων από τη Γερμανία, τόσο καλά. Τα όσα λέει στη συνέντευξή του στο Militaire.gr είναι άκρως ενδιαφέροντα και αποκαλυπτικά.