Πως οι Εύζωνες έφθασαν στο Βόρειο Αρκτικό κύκλο! Βίντεο

Η Δήμητρα Χατζηαδάμ,ι διαπιστευμένη φωτογράφος από το 2010 μέχρι και σήμερα στο Προεδρικό Μέγαρο έχει κάνει  μια φωτογραφική παραγωγή από το 2013 μέχρι το 2016, με θέμα τον Εύζωνα. Λόγω της αποκλειστικής δυνατότητας που της δόθηκε, είναι η μοναδική φωτογράφος που είχε πρόσβαση επί τρία χρόνια στην καθημερινότητα του “εκλεκτού σώματος του Ελληνικού στρατού”. Έχει πραγματοποιήσει  μέχρι τώρα 12 εκθέσεις φωτογραφίας Ελλάδα και εξωτερικό και τώρα “έστειλε” τους Εύζωνες στο Βόρειο Αρκτικό κύκλο! Πως; Η ίδια εξηγεί:

Πριν μήνες είχα μάθει για τον μοναδικό Έλληνα που εργάζεται στο Βόρειο Αρκτικό κύκλο, τον κ.Τάσο Λάππα. Όλα ξεκίνησαν με τη πρόταση συνεργασίας, που αφορούσε τη τοποθέτηση μπάνερ πάνω στο όχημα του, με τις 6 στολές που φορούν οι άντρες της Προεδρικής φρουράς και την αφίσα. Τη δράση συνόδευε το ηχητικό ντοκουμέντο με το άκουσμα του τσαρουχιού και του Εθνικού ύμνου. Οι πολύ δύσκολες καιρικές συνθήκες που έφταναν σε θερμοκρασία -45C δεν μας επέτρεπαν καμία ευελιξία στην επιλογή του υλικού παρουσίασης. Έτσι λοιπόν δρομολογήθηκε το υλικό και στη πορεία ακολούθησε η τοποθέτηση του. Με αφορμή την Εθνική μας Επέτειο, ο Εύζωνας σύμβολο Ελληνικό παγκόσμιας αναγνώρισης, προβάλλεται στην άλλη άκρη της γης για τον μοναδικό Έλληνα, αλλά για κάθε Έλληνα όπου κι αν ζει … “ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΧΤΙΖΟΥΝ ΠΑΡΘΕΝΩΝΕΣ”, ένα μήνυμα που θα έπρεπε να υιοθετήσουμε όλοι μας. Χρόνια πολλά Έλληνες.

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016