Η φωτογραφία είναι ιστορική. 17 Νοεμβρίου 1983, πορεία για την επέτειο του Πολυτεχνείου. Για πρώτη φορά στρατιώτες κι ένας σμηνίτης είναι στην κεφαλή της πορείας χωρίς να ΄χουν καλυμμένα τα πρόσωπά τους! Ανάμεσά τους ο Βασίλης Σκουρής ,γνωστός πολιτικός συντάκτης . Από το προσωπικό του προφίλ στο facebook η φωτογραφία .

Γράφει:

Η πρώτη συμμετοχή στρατευμένων χωρίς κάλυψη προσώπου σε πορεία του Πολυτεχνείου. Είχα την τύχη να είμαι ένας από αυτούς. Βρέθηκα εκείνες τις ημέρες Αθήνα, καθώς είχα πάρει δυσμενή μετάθεση από Αμύνταιο για Ρωμανό Λήμνου-δυσμενή νόμιζαν γιατί η Λήμνος είναι ένας μικρός παράδεισος! ποτέ δεν θα ξεχάσω τον ενθουσιασμό και τα χειροκροτήματα ενός κόσμου που ήθελε-και επέβαλε- τον εκδημοκρατισμό των Ενόπλων Δυνάμεων. Ούτε πώς φυγαδευτήκαμε να μην μας πιάσουν το βράδυ ή τι έγινε την επόμενη ημέρα στη Λήμνο…”

Πάρα πολλοί τότε και λιγότεροι σήμερα αντιδρούν στην παρουσία στρατιωτών,ναυτών και σμηνιτών στην πορεία του Πολυτεχνείου. Ακατανόητη η αντίδραση…Ας διαβάσουν τις μαρτυρίες όσων βρέθηκαν τη νύχτα 17ης Νοεμβρίου 1973 μέσα στο Πολυτεχνείο. Ούτε ένας δεν έχει πει τίποτα κακό για τους στρατιώτες που διατάχθηκαν να μπουν στο Πολυτεχνείο. Όλοι λένε για την προστασία που παρείχαν στους κυνηγημένους από την αστυνομία φοιτητές. Μπορεί μια κάστα ανόητων να ταλαιπώρησαν τη χώρα επί επτά χρόνια, τα παιδιά του κόσμου που υπηρέτησαν εκείνη τη δύσκολη εποχή όμως δεν είχαν απαραίτητα συνταχθεί με την ανοησία.

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016