Ποιους καταγγέλουν για τυμβωρυχία οι στρατιωτικοί της ΠΟΕΣ

Γράφτηκαν και ειπώθηκαν πάρα πολλά αμέσως μετά από το θάνατο του Σμηναγού Γιώργου Μπαλταδώρου, σχετικά με το τι δικαιούται η οικογένειά του. Έσπευσαν αρκετοί να  γράψουν διάφορα, όπως αποδείχτηκε απολύτως ανακριβή.

Η ΠΟΕΣ με ανακοίνωσή της κάνει λόγο για τυμβωρυχία και εξηγεί το γιατί:

 

Μετά την απώλεια της ζωής του συναδέλφου μας Σμηναγού (Ι) Γεωργίου Μπαλταδώρου, κατά τη συντριβή αεροσκάφους τη 12η Απριλίου 2018, στη θαλάσσια περιοχή εννέα (9) ναυτικά μίλια βορειοανατολικά της Σκύρου, στην εκτέλεση του καθήκοντός του, κυκλοφορούν στο διαδίκτυο άρθρα που προσπαθούν να παραπληροφορήσουν την κοινή γνώμη, κινούμενα προφανώς από αλλότριους σκοπούς, πέραν της αλήθειας.

Πρόσφατα αναρτήθηκε σε ιστοσελίδα άρθρο, σύμφωνα με το οποίο, ο αρθρογράφος ενημερώνει την κοινή γνώμη ότι δεν υπάρχει πρόνοια, αναφορικά με την πρόσληψη στο δημόσιο προσώπων οικείων θανόντος στρατιωτικού κατά την εκτέλεση του καθήκοντος, εφόσον δεν υπάρχει κενή οργανική θέση.

Θέλοντας να επαναφέρουμε την πληροφόρηση στη σωστή και αληθινή της διάσταση ενημερώνουμε ότι, σύμφωνα με το άρθρο 19 του ν.1911/1990, όπως τούτο αντικαταστάθηκε με το άρθρο 18 του ν.4361/2016, μετά από αλλεπάλληλες οχλήσεις της Ομοσπονδίας μας διαχρονικώς, επεκτάθηκε η πρόνοια της πρόσληψης σε περισσότερα του ενός πρόσωπα (όπως ίσχυε) και συγκεκριμένα, δύο φυσικά πρόσωπα, κατά σειρά προτεραιότητας, σύζυγοι, τέκνα και σε περίπτωση που δεν υπάρχουν ή δεν επιθυμούν, αδέλφια ή γονείς, των μόνιμων αξιωματικών και ανθυπασπιστών, των μόνιμων και εθελοντών – εθελοντριών υπαξιωματικών, των οπλιτών 5ετούς υποχρεώσεως των Ενόπλων Δυνάμεων και των οπλιτών θητείας, καθώς και των πολιτικών υπαλλήλων, μονίμων ή επί συμβάσει του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας ειδικότητας πυροτεχνουργού και ναρκαλιευτή, που αποβιώνουν κατά την εκτέλεση διατεταγμένης υπηρεσίας και ένεκα αυτής, διορίζονται, επιφυλασσομένων των διατάξεων «περί κωλυμάτων διορισμού», κατ’ εξαίρεση των ισχυουσών διατάξεων και ανεξάρτητα από την ύπαρξη κενών θέσεων, ύστερα από αίτησή τους, στον αντίστοιχο κλάδο του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Η Ομοσπονδία μας θεωρεί ότι τέτοιου είδους άρθρα, που αντλούν την πληροφόρησή τους από συναφείς αλλά άλλου υποκειμένου διατάξεις, προκειμένου να πληγεί η ίδια, αποτελούν τυμβωρυχία στο χρόνο που επιλέγονται να δουν το φως της δημοσιότητας και δηλώνει ότι θα στραφεί νομικώς εναντίον του ή των προσώπων που τα συντάσσουν ή τα δημοσιεύουν, μόνο και μόνο για να δημιουργήσουν εντυπώσεις, καλεί δε τους στρατιωτικούς να μην παρασύρονται.

 

Print Friendly, PDF & Email
Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016