Με την τροπολογία που κατέθεσε χθες ο ΥΕΘΑ Νίκος Παναγιωτόπουλος στις θέσεις προέδρου και αντιπροέδρου του Πολεμικού Μουσείου δεν είναι υποχρεωτικό να τοποθετούνται απόστρατοι των ΕΔ. Για τις θέσεις αυτές μπορούν να επιλέγονται διακεκριμένοι επιστήμονες.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του thepolisproject.gr πρόεδρος στο Πολεμικό Μουσείο Αθηνών αναλαμβάνει ο Ευβοέας πρώην βουλευτής και υπουργός της ΝΔ, Αναστάσιος Λιάσκος.

Ο Αναστάσιος Λιάσκος είναι ο ιδρυτής του Ιστορικού Εθνικού Μουσείου που λειτουργεί από το 1995 στο Κοντοδεσπότι (τα επίσημα εγκαίνια είχε τελέσει το 2003 ο τότε Πρόεδρος της Δηµοκρατίας, Κωνσταντίνος Στεφανόπουλος).
Παράλληλα, είναι ιδρυτής και του Ιστορικού Πολεμικού Μουσείου, που λειτουργεί από το 2018 στον Λαγανά Ζακύνθου και βρίσκεται δίπλα στην κεντρική είσοδο του πολυτελούς ξενοδοχείου Galaxy Beach Resort (τα επίσημα εγκαίνια, απ’ όπου και η φωτογραφία, τέλεσε το φετινό Μάρτιο ο πρώην Υπουργός Εθνικής Άμυνας, τότε υποψήφιος και νυν εκλεγμένος ευρωβουλευτής Βαγγέλης Μεϊμαράκης). Δημιουργήθηκε βάσει των τελευταίων προτύπων απεικόνισης των πολεµικών µουσείων Imperial και Army Museum, είναι το μοναδικό στην Ελλάδα με τρισδιάστατες αναπαραστάσεις μαχών των σημαντικότερων πολέμων του περασμένου αιώνα και αποτελεί επίσηµο παράρτηµα αυτού στο Κοντοδεσπότι.

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016