Η Lockheed Martin ,σχεδιάζει ένα νέο αεροσκάφος που θα είναι κάτι μεταξύ F-22 και F-35,όπως έχει γράψει το Militaire.gr.

Το αεροσκάφος αυτό σχεδιάζεται από τη Lockheed Martin, για να  αντικαταστήσει σε πρώτη φάση τον στόλο των μαχητικών αεροσκαφών F-2 της ιαπωνικής αεροπορίας.

Ο ΥΕΘΑ θα επισκεφθεί την Παρασκευή τις εγκαταστάσεις της Lockheed Martin στο Τέξας κι εκεί τα στελέχη της εταιρείας θα του παρουσιάσουν αυτό το νέο αεροσκάφος, μετέδωσε ο ανταποκριτής του Antenna στις ΗΠΑ Θ.Τσίτσας.

Ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος στην συνέντευξή του στο Militaire.gr  έχει πει ότι μέσα στην επόμενη πενταετία η Ελλάδα θα πρέπει να αποφασίσει ποιο θα ΄ναι το επόμενο βήμα της στον αέρα. Το αεροσκάφος που σχεδιάζει η Lockheed Martin μπορεί να είναι υποψήφιο.

Το σχέδιο της Lockheed Martin η οποία έχει μπλέξει για τα καλά με τα προβλήματα που υπάρχουν στο F-35 είναι να κατασκευάσει ένα αεροσκάφος που θα αποτελεί ένα “μείγμα” των F-22 και του F-35. Το κόστος του; Υπολογίζεται σε 177 εκατομμύρια δολάρια ανά αεροσκάφος.

Η λύση της σχεδίασης και κατασκευής ενός τέτοιου αεροσκάφους εξυπηρετεί την αμερικανική κυβέρνηση που δεν έχει την πρόθεση να εξάγει το F-22. Το νέο αεροσκάφος θα περιλαμβάνει μέρος της τεχνολογίας του αλλά συνεργασία με την Ιαπωνία θεωρείτε ασφαλής σε ότι έχει να κάνει με πιθανές διαρροές πληροφοριών.
Η Lockheed Martin βέβαια στοχεύει να πουλήσει το αεροσκάφος και στις ΗΠΑ, οι οποίες θέλουν να διατηρήσουν την αεροπορική υπεροχή έναντι των Ρώσων ,αλλά δεν θα ΄χουν αρκετά F-22 για να το πετύχουν. Από το 2009 αποφασίστηκε να σταματήσουν οι παραγγελίες και από τα 750 που είχε σχεδιαστεί να ενταχθούν στην αμερικανική αεροπορία θα αποκτηθούν 350.

Αν η πρόταση εγκριθεί, τότε είναι βέβαιο ότι θα “πάει πίσω” το πρόγραμμα αεροσκάφους 6ης γενιάς και δεν αποκλείεται να σταματήσει και η παραγωγή του F-35 το οποίο έχει προκαλέσει μπελάδες στην Lockheed Martin.

Print Friendly, PDF & Email
Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016