Γενικό Γραμματέα απέκτησε ξανά το ΥΠΕΘΑ, όπως είχε και τη περίοδο 2012-14. Και όπως ανακοινώθηκε είναι ο ίδιος. Ο δικηγόρος Αντώνης Οικονόμου επανήλθε στην ίδια θέση και οι αρμοδιότητες που θα ΄χει είναι επίσης ίδιες. Και τότε και τώρα υπάρχουν ενστάσεις για το αν ο ΓΓ του ΥΠΕΘΑ είναι “πάνω από τους Αρχηγούς των Γενικών Επιτελείων”.

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στη σχετική απόφαση για τις αρμοδιότητες του ο ΓΓ θα “συντονίζει” το έργο των Γενικών Επιτελείων. Από τον ΣΥΡΙΖΑ , ο οποίος ως κυβέρνηση είχε δεχτεί πυρά από τη ΝΔ για προσπάθεια τοποθέτησης “κομισάριων” στα Γενικά Επιτελεία, υποστηρίζουν ότι ο ΓΓ του ΥΠΕΘΑ θα είναι σε υψηλότερο επίπεδο από τους Αρχηγούς.

Το σχετικό ΦΕΚ:

Από τη ΝΔ λένε ότι ο ρόλος του θα είναι να “προωθεί” το έργο των Γενικών Επιτελείων. Αυτό θα ΄ναι απ΄ότι φαίνεται το πρώτο θέμα αντιπαράθεσης ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ στο χώρο της Εθνικής Άμυνας. Ο ΣΥΡΙΖΑ από χθες έχει και νέο τομεάρχη Άμυνας, ο οποίος είναι κι αυτός ίδιος με τη περίοδο 2012-14! Ο Θοδωρής Δρίτσας ανέλαβε τομεάρχης Άμυνας και μάλιστα συνεχάρη τηλεφωνικά τον ΓΓ του ΥΠΕΘΑ.

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016