Ποια “αποκλιμάκωση”; 91 υπερπτήσεις σε 44 ημέρες στο Αιγαίο!

Ο ΥΕΘΑ  επεσήμανε στον Τούρκο ομόλογο του το θέμα των τουρκικών προκλήσεων και της έντασης που προκαλείται στο Αιγαίο, για να εισπράξει το γνωστό χαμόγελο του Ακάρ και τα “μασημένα λόγια” που συνήθως λέει σ΄ αυτές τις περιπτώσεις.

Η Τουρκία απάντησε εμπράκτως, συνεχίζοντας και σήμερα τις προκλήσεις με τρόπο εκκωφαντικό. 14 υπερπτήσεις και συνολικά 58 παραβιάσεις, μέσα σε λίγες ώρες. Από τη 1η Ιανουαρίου έχουν καταγραφεί 91 υπερπτήσεις, όταν ολόκληρο το 2019, είχαμε 122, αριθμός πολύ μεγάλος επίσης.

Είναι αξιοσημείωτο το γεγονός ότι ακόμη και μετά από τη συνάντηση Παναγιωτόπουλου-Ακάρ, οι τουρκικές επιθετικές κινήσεις συνεχίστηκαν με αμείωτη ένταση. Συνήθως μετά από τέτοιες συναντήσεις ,υπήρχε μια παύση, έστω για ένα 24ωρο. Η επιμονή της Τουρκίας, μπορεί να αποδοθεί στις μεγάλες δυσκολίες που αντιμετωπίζει στη Συρία. Η επιλογή να αυξήσει την ένταση στο Αιγαίο, ίσως να αποτελεί ένα μήνυμα ότι  το αδιέξοδο στη Συρία,δεν επηρεάζει τη παρουσία της στο Αιγαίο.

Στο βίντεο η συνάντηση Παναγιωτόπουλου-Ακάρ.

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016