Το καθεστώς Ερντογάν διέρρευσε στο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu πληροφορίες σχετικά με το κατηγορητήριο εναντίον του Αμερικανού πάστορα Άντριου Μπράνσον , ο οποίος κρατείται από τον Οκτώβριο του 2016!!! Είναι ο πάστορας με τον οποίο εκβιάζει ο Ερντογάν τον Τραμπ. Για να τον απελευθερώσει έχει ζητήσει δημοσίως ανταλλαγή με τον Γκιουλέν!

Ο Μπράνσον με βάση τις κατηγορίες αντιμετωπίζει 35 χρόνια φυλάκισης και θα παρουσιαστεί αύριο σε τουρκικό δικαστήριο τη Δευτέρα. Αυτό που θα πρέπει να μας ανηυχεί είναι ότι το σαθρό κατηγορητήριο για “τρομοκρατική δράση” ,έχει στηθεί με δήθεν στοιχεία που βρέθηκαν στο κινητό του τηλέφωνο! Η υπόθεση θυμίζει πολύ την υπόθεση των δύο στρατιωτικών μας, σ΄ ότι αφορά την εμμονή των τουρκικών αρχών στο ψάξιμο των κινητών. Υπενθυμίζουμε ότι παρά το γεγονός ότι στα κινητά των δύο στρατιωτικών μας δεν έχει βρεθεί τίποτα ύποπτο , οι Τούρκοι επιμένουν να τα ψάχνουν!

Ο Μπράνσον κατηγορείται για τρομοκρατική δράση και στρατιωτική κατασκοπεία.

Αύριο στο δικαστήριο η αμερικανική κυβέρνηση θα εκπροσωπηθεί από γερουσιαστές των ΗΠΑ

Ο Μπράνσον κρατείται από τον Οκτώβριο του 2016, όταν συνελήφθη μαζί με τη σύζυγό του. Οι δυο τους ζούσαν 23 χρόνια στη Τουρκία.

Η σύζυγος του Μπράνσον, Νορίν, απελευθερώθηκε σύντομα, αλλά ο κληρικός παρέμεινε υπό κράτηση και σύντομα κατηγορήθηκε για… τρομοκρατία.

Όλα αυτά δεν είναι ασφλώς καλά σημάδια. Αν και η υπόθεση των δύο στρατιωτικών είναι διαφορετική, οι εξελίξεις στο ζήτημα του Αμερικανού πάστορα δεν μπορεί παρά να προβληματίζουν.

Google News

Ακολουθήστε το Militaire.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Avatar
Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016