Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών (ΠΟΕΣ), με ανακοίνωσή της εξηγεί γιατί δεν θα συμμετάσχει στις κινητοποιήσεις που έχουν εξαγγείλει οι Ομοσπονδίες των Σωμάτων Ασφαλείας, ενόψει των εγκαινίων της 84ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ) την 6.9.2019 από τον πρωθυπουργό .

Η ανακοίνωση:

Με αφορμή την ανακοίνωση που εξέδωσαν οι Ομοσπονδίες των Σωμάτων Ασφαλείας σχετικώς με κινητοποιήσεις που έχουν εξαγγείλει, ενόψει των εγκαινίων της 84ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ) την 6.9.2019 από τον Πρωθυπουργό της Χώρας, η Ομοσπονδία μας ανακοινώνει τα εξής:

Η κάθε είδους κινητοποίηση, όπως αυτές που εκδηλώθηκαν από την Ομοσπονδία μας στο πρόσφατο παρελθόν, θα πρέπει να εδράζεται σε αιτήματα (μη συμμόρφωση με αποφάσεις του ΣτΕ, μισθολόγιο, απλήρωτη υπερωριακή εργασία, ασφαλιστικό, συνταξιοδοτικό, μετοχικά ταμεία κλπ) που επιζητούν λύσεις από πολιτικές ηγεσίες, που ενώ έχουν καταστεί κοινωνοί των προβλημάτων κωφεύουν στην επίλυσή τους. Η νεοεκλεγείσα Κυβέρνηση και ειδικότερα η νέα πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, στην οποία απευθύνεται η Ομοσπονδία μας, έλαβε νωπή ακόμη εντολή διακυβέρνησης και διαχείρισης των όποιων ζητημάτων προβάλλονται από τους εκπροσώπους των εργαζομένων. Φρονούμε ότι χρειάζεται χρόνος ώστε να ενημερωθεί η νέα πολιτική ηγεσία με κάθε λεπτομέρεια για όλα τα προβλήματα που απασχολούν τους στρατιωτικούς και τις οικογένειές τους, αλλά και για τις προτάσεις της Ομοσπονδίας μας επί αυτών, προκειμένου να καταγραφεί η πρόθεσή της για επίλυσή τους ή μη και να σταθμιστούν οι όποιες επόμενες αντιδράσεις/ενέργειες. Ήδη η Ομοσπονδία μας, ως θεσμική εκπρόσωπος εν ενεργεία στρατιωτικών (μελών 23 πρωτοβάθμιων ενώσεων στρατιωτικών), έχει αιτηθεί αρμοδίως συνάντηση με τους κ.κ. ΥΕΘΑ και ΥΦΕΘΑ, για την ανάπτυξη ενός γόνιμου διαλόγου και αναμένεται ο καθορισμός τόπου και ημεροχρονολογίας.

Κατόπιν τούτων σας γνωρίζουμε ότι η Π.Ο.Ε.Σ. δεν θα συμμετάσχει στις ως άνω κινητοποιήσεις που έχουν εξαγγείλει οι Ομοσπονδίες των Σωμάτων Ασφαλείας, παραμένει ωστόσο σε εγρήγορση για νέους αγώνες όπου και όταν χρειαστεί.

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016