Μετρώντας τους νεκρούς μας από τον κορονοϊό, δεν πρέπει να ξεχνάμε όσους πεθαίνουν άδικα σε περιοχές της επικράτειας που θα ΄πρεπε εδώ και χρόνια πολλά να ΄χουν τη φροντίδα της Πολιτείας. Αναφερόμαστε στα νησιά του Αιγαίου. Και δεν αναφερόμαστε μόνο στα ακριτικά νησιά…

Ένας άνθρωπος 60 ετών έχασε χθες τη ζωή του στη Φολέγανδρο. Δεν του δόθηκε η παραμικρή ευκαιρία για να σώσει τη ζωή του. Στις 16.00 το απόγευμα που τέθηκε θέμα άμεσης αερομεταφοράς του, δεν βρέθηκε ένα ελικόπτερο για να τον μεταφέρει έγκαιρα. Όταν το ελικόπτερο απογειώθηκε, όπως λένε οι πληροφορίες κι ενώ ήταν εν πτήση ο άνθρωπος εξέπνευσε.

Δεν είναι η πρώτη φορά και δυστυχώς δεν θα ΄ναι η τελευταία. Αυτό που εξοργίζει όμως είναι ότι οι νησιώτες θα μπορούσαν να είχαν εδώ και αρκετό καιρό την αεροπορική κάλυψη που τους αξίζει!

Από το 2017 το Ίδρυμα Νιάρχου έχει κάνει δωρεά δύο αεροπλάνων και δύο ελικοπτέρων μόνο για αεροδιακομιδές. Οι διαδικασίες ένταξης τους ξεκίνησαν, αλλά έχουμε 2020 και ακόμη ΔΕΝ έχουν ολοκληρωθεί. Υποτίθεται ότι η ΠΑ θα αναλάμβανε να διαχειριστεί αυτά τα ιπτάμενα μέσα.

Μπορεί να πει κάποιος ,γιατί ακόμη δεν έχουν αξιοποιηθεί; Όχι σε μας. Στους νησιώτες μας να εξηγήσει…

Google News

Ακολουθήστε το Militaire.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Avatar
Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016