Κάτι δεν πάει καλά με τους γείτονες Τούρκους. Όλες οι κινήσεις τους δικαιολογημένα προκαλούν καχυποψία στην Αθήνα και ανησυχία στο ΓΕΕΘΑ. Στο μπαράζ προκλήσεων στα Ίμια, έρχεται να προστεθεί ένα δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας Daily Sabah.

Σύμφωνα μ΄ όσα γράφει “τουρκικές πηγές αναφέρουν ότι η ελληνική κυβέρνηση προσπαθεί να εκμεταλλευθεί την επιχείρηση “Κλάδος Ελαίας” στη Συρία, για να δημιουργήσει επεισόδια στο Αιγαίο”!!!

Οι ανώνυμες τουρκικές πηγές υποστηρίζουν ότι οι τουρκικές ΕΔ είναι προετοιμασμένες για αυτό το ενδεχόμενο και επικαλούνται για ακόμη μια φορά την παρουσία του ΥΕΘΑ Πάνου Καμμένου στα Ίμια. Στο ρεπορτάζ της εφημερίδας γίνεται λόγος για την επιμονή της Ελλάδας να στέλνει πλοία στα Ίμια!!! Το θράσος των Τούρκων δεν έχει όρια. Από την περασμένη Κυριακή γύρω από τα Ίμια οι Τούρκοι έχουν διαρκώς από επτά μέχρι και 10 πλοία, θέλοντας να μεταδώσουν εικόνα αποκλεισμού της περιοχής.

Η κατασκευή τέτοιων δημοσιευμάτων ενδεχομένως να εντάσσεται σ΄ ένα γενικότερο τουρκικό σχέδιο για τη δημιουργία έντασης στο Αιγαίο, η οποία θα αποδοθεί …στην Ελλάδα.

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016