Η κυβέρνηση δείχνει να πειραματίζεται έξι μήνες τώρα με μια ωρολογιακή βόμβα. Αυτή του προσφυγικού-μεταναστευτικού. Αν και δήλωνε προετοιμασμένη για όλα, σ΄ αυτό το θέμα φάνηκε να αιφνιδιάζεται όταν περίπου δυο μήνες μετά από την εκλογή της διαπίστωσε ότι οι ροές προσφύγων και μεταναστών είχαν πολλαπλασιαστεί! Στο μεταξύ είχε καταργήσει το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, χωρίς να εξηγήσει πειστικά το γιατί.

Στη συνέχεια προσέφυγε στον Στρατό! Επέλεξε τον Επίτιμο Α/ΓΕΣ Αλκιβιάδη Στεφανή που είχε γίνει ΥΦΕΘΑ, για να του αναθέσει τα καθήγοντα του Εθνικού Συντονιστή για το προσφυγικό-μεταναστευτικό. Ανέλαβε καθήκοντα και παρουσίασε ένα σχέδιο το οποίο δέχτηκε κριτική.

Χθες η κυβέρνηση αποφάσισε να “αναστήσει” του υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, τοποθετώντας τους κυτίους Μηταράκη και Κουμουτσάκο στην ηγεσία του και διατηρώντας όπως λένε οι κυβερνητικές πηγές τον κ.Στεφανή στη θέση του εθνικού συντονιστή!

Έξι μήνες αλλάζουμε πρόσωπα, απόψεις και αναζητούμε αξιόπιστο σχέδιο αντιμετώπισης του προβλήματος. Το μόνο που έχει γίνει είναι να προκληθούν ακόμη μεγαλύτερες αντιδράσεις σε πολλές περιοχές της χώρας που καλούνται να μοιραστούν το πρόβλημα με τους κατοίκους των νησιών.

Όλα αυτά με τον κίνδυνο να “απελευθερώσει” ο Ερντογάν τις προσφυγικές-μεταναστευτικές ροές ,να ΄ναι πάντα υπαρκτός.

Τι θα γίνει σ΄ αυτή τη περίπτωση;

Το εξάμηνο που πέρασε ανεκμετάλλευτο είναι πολύ μεγάλος χρόνος. Τα πειράματα με την ωρολογιακή βόμβα θα πρέπει να σταμαστήσουν ,γιατί η έκρηξη δεν είναι πολύ μακριά.

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016