Παυλόπουλος προς Τουρκία: “Να σέβεστε διαφορετικά θα υπερασπιστούμε το δίκιο μας με κάθε τρόπο”

Οι Τούρκοι έχουν στείλει αντιπροσωπεία στην Αθήνα για να συζητήσουν για Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης, την ίδια ώρα που στο Αιγαίο οι προκλήσεις τους φέρνουν όλο και πιο κοντά το ενδεχόμενο ενός ατυχήματος, με απρόβλεπτες συνέπειες. Η κατάσταση είναι περίπλοκη και απρόβλεπτη.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος μέσα από τις εγκαταστάσεις της Προεδρικής Φρουράς όπου βρέθηκε για την ένταξη της νέας στολής του Βρακοφόρου του Αιγαίου, έστειλε για μία ακόμη φορά ένα σαφές μήνυμα προς την Τουρκία. Μιλώντας στην τελετή που οργάνωσε η Προεδρική Φρουρά μαζί με την Πολιτικστική Ομάδα Αρχιπέλαγος, ο κ.Παυλόπουλος είπε ότι η Ελλάδα αδιαπραγμάτευτα θα υπερασπιστεί τα κυριαρχικά της δικαιώματα και το ευρωπαϊκό δίκαιο. “Ακόμη κι αν χρειαστεί να το κάνει μόνη της”, είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Το απόσπασμα της ομιλίας του.

 

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016