Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας Παναγιώτης Ρήγας και η Υφυπουργός Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, συνοδευόμενοι από τους Αρχηγούς των Γενικών Επιτελείων, καθώς και τον Διοικητή του Δ’ Σώματος Στρατού, παρακολούθησαν, την τελική φάση της Διακλαδικής Άσκησης «ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ 2018». Οι φωτογραφίες είναι του ΝΙΚΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ.

Ο ΑΝΥΕΘΑ σε δήλωσή του στους δημοσιογράφους ανέφερε:
«Από τη Θράκη και από τον Έβρο το μήνυμα που εκπέμπεται είναι ότι οφείλουμε στις  Ένοπλες Δυνάμεις τη δυνατότητα που έχει η χώρα μας να είναι ασφαλής σε μια δύσκολη περιοχή. Μετά από μια μεγάλη οικονομική κρίση οι Ένοπλες Δυνάμεις με λιγότερα χρήματα κατάφεραν – και με τις προσπάθειες της ηγεσίας τους – να κρατήσουν υψηλά το φρόνημα και την αποτρεπτική τους δύναμη, ώστε κανείς να μην μπορέσει να διανοηθεί να επιβουλευθεί την ακεραιότητα της χώρας μας.
Σήμερα σε όλα τα Βαλκάνια γίνεται μια μεγάλη προσπάθεια με τη συμμετοχή της χώρας μας, ώστε να μπορέσουν να ζήσουν οι λαοί με ειρήνη, με οικονομική προκοπή και ανάπτυξη. Οφείλει και η ηγεσία της γείτονος χώρας να είναι λογική. Να σκεφτούν λογικά. Να σκεφτούν τα συμφέροντα των κοινωνιών τους που εντάσσονται στη δυνατότητα συνύπαρξης και αλληλεγγύης. Δεν έχουμε τίποτα να χωρίσουμε, είναι πολλά αυτά που μας ενώνουν.
Οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι αυτές που στηρίζουν και θα στηρίζουν κάθε προσπάθεια. Είμαστε λαός που δεν επιβουλεύεται άλλους, δεν θέλει τίποτα άλλο παρά μόνο τα εθνικά κυριαρχικά του δικαιώματα να τα υπερασπίζεται. Η χώρα μας, η ελληνική κυβέρνηση και η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων έχουν δώσει αυτό το μήνυμα».

Print Friendly, PDF & Email
Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016