Παράταση μιας εβδομάδας στην άσκηση “Γαλάζια Πατρίδα” ανακοίνωσε η Τουρκία!

Παράταση μιας εβδομάδας στην μεγάλη διακλαδική άσκηση “Γαλάζια Πατρίδα” ήταν η πρώτη ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Άμυνας μετά από τη συνάντηση Αποστολάκη-Ακάρ στο περιθώριο της συνόδου των υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες. Μπορεί ο κ.Ακάρ να ήταν διαχυτικά φιλικός με τον Έλληνα ΥΕΘΑ Βαγγέλη Αποστολάκη, ωστόσο την ίδια ώρα η εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Άμυνας της Τουρκίας ετοίμαζε την ανακοίνωση για την παράταση της διάρκειας της άσκησης “Γαλάζια Πατρίδα”. Εξήγηση για την παράταση δεν δόθηκε, αλλά δεν χρειάζεται κιόλας. Η προβολή ισχύος είναι πειστική δικαιολογία . Προβολή ισχύος με την οποία η Τουρκία “επενδύει” την πορεία “εκτόνωσης” στην οποία υποτίθεται βρισκόμαστε. Γι΄ αυτό και όπως γράψαμε η Αθήνα ακόμη και μετά από τη συνάντηση Αποστολάκη-Ακάρ παραμένει σε επιφυλακή.

Ο κ.Ακάρ εκτός από τον Έλληνα ΥΕΘΑ ,είχε και μία σειρά άλλων σημαντικών επαφών τις οποίες δημοσιοποίησε με φωτογραφικά στιγμιότυπα στο twitter. Είχε συνάντηση “στα όρθια” με τον Αμερικανό υπουργό Άμυνας αλλά και την υπουργό Άμυνας της Βόρειας Μακεδονίας, η οποία φαίνεται ότι θα αποτελέσει πεδίο ανταγωνισμού μεταξύ Αθήνας και Άγκυρας.

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016