Με μία έκκληση (και αιχμή παράλληλα) προς τον πολιτικό κόσμο, να κατανοήσει ότι οι αστυνομικοί «δεν είναι εύκολη υπόθεση να αντιμετωπίζουν κάθε Σαββατοκύριακο όσους κάνουν ασκήσεις με εκρηκτικά πάνω στα σώματα τους», αναφερόμενη σαφώς στις επιθέσεις με βόμβες μολότοφ κατά των ΜΑΤ στα Εξάρχεια, αλλα και στις «συλλογικότητες», εξέφρασε η υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Κατερίνα Παπακωστα-Σιδηροπούλου, τη στήριξή της στην υπηρεσία 24ωρης Τηλεφωνικής Γραμμής Ψυχολογικής Υποστήριξης και Συμβουλευτικής Ενημέρωσης του προσωπικού της ΕΛΑΣ, κατα την παρουσίαση των αποτελεσμάτων δύο χρόνων λειτουργίας της, που έγινε σήμερα στο μέγαρο της Κατεχάκη.

Στον χαιρετισμό της, η κ. Παπακώστα, μεταξύ άλλων, δήλωσε: «Επειδή οι πολίτες αγκαλιάζουν τους αστυνομικούς και τους πυροσβέστες, και ο πολιτικός κόσμος πρέπει να κατανοήσει ότι δεν είναι εύκολο να αντιμετωπίζεις το οργανωμένο έγκλημα, τη μικροπαραβατικότητα, τις συλλογικότητες και όσους κάθε Σαββατοκύριακο κάνουν ασκήσεις με εκρηκτικά πάνω στα σώματα των αστυνομικών και των ενστόλων μας. Δεν είναι απλή υπόθεση… Η συνταγματική τους αποστολή είναι να προλαμβάνουν και εμείς ως πολιτική ηγεσία να συμβάλουμε με κάθε τρόπο στην πρόληψη αυτή».

 

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016