Υποστηριξε το militaire
Κοινωνία
25/04/2019 | 16:14 (ενημερώθηκε 5 έτη πριν)
Φ. Καρβουνοπούλου

Πανεύκολες συνταγές για Πασχαλινά κουλουράκια!

Πανεύκολες συνταγές για Πασχαλινά κουλουράκια!

Το Πάσχα είναι εδώ  και σχεδόν όλα τα σπίτια έχουν κατακλυστεί απο τις υπέροχες μυρωδιές και τα αρώματα των παραδοσιακών γλυκών! Τα σπίτια που η οικοδέσποινες φοράνε στολή πριν φορέσουν τη ποδιά της κουζίνας δεν εξαιρούνται. Κι επειδή ο χρόνος είναι λίγος και πολύτιμος,μερικές προτάσεις.

Ένα από τα αγαπημένα και πιο συνηθισμένα είναι φυσικά τα παραδοσιακά-κλασσικά κουλουράκια. Αν δεν έχετε προλάβει ακόμα να μπείτε στη διαδικασία να πλάσετε και εσείς τα κουλουράκια σας είτε λόγω δουλειάς είτε λόγω βαρεμάρας, σας βρήκαμε τις πιο εύκολες και γρήγορες συνταγές για πασχαλινά κουλουράκια σε διάφορες παραλλαγές!

1.Πασχαλινά κουλουράκια του Άκη

Ο Άκης Πετρετζίκης φημίζεται για τις συνταγές και τα υλικά που χρησιμοποιεί, και όχι αδίκως καθώς τα γλυκά, και όχι μόνο, που δημιουργεί σε ξετρελαίνουν! Δοκιμάστε αυτή την απλή και γρήγορη συνταγή και θα καταλάβετε…

ΥΛΙΚΑ

Α’ Μείγμα

  • 225 γρ. βούτυρο
  • 125 γρ. ζάχαρη
  • 25 γρ. μέλι
  • 5 γρ. μαχλέπι σε σκόνη
  • ξύσμα από 2 πορτοκάλια

Β’ Μείγμα

  • 2 αυγά
  • 75 γρ. φρέσκο γάλα

Γ’ Μείγμα

  • 475 γρ. αλεύρι μαλακό
  • 5 γρ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 κρόκος αυγού διαλυμένος σε 1 κ.σ. νερό για άλειμμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C βαθμούς στον αέρα.
  • Κόβουμε το βούτυρο σε κυβάκια και το βάζουμε στον κάδο του μίξερ.
  • Τοποθετούμε τα υπόλοιπα υλικά του μείγματος Α’ στον κάδο του μίξερ και τα χτυπάμε με το σύρμα αρχικά σε χαμηλή ταχύτητα για 1 λεπτό και στην συνέχεια σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να ενσωματωθούν καλά και να αφρατέψουν.
  • Παράλληλα τοποθετούμε τα υλικά του μείγματος Β’ μέσα σε ένα μπολ και ανακατεύουμε με σύρμα χειρός μέχρι να ενσωματωθούν τα αυγά με το γάλα.
  • Προσθέτουμε το μείγμα Β’ σιγά σιγά στον κάδο του μίξερ και χτυπάμε μέχρι να ενσωματωθούν καλά τα υλικά.
  • Το μείγμα μας μπορεί να φαίνεται “κομμένο” αλλά δεν μας ανησυχεί γιατί στη συνέχεια το μείγμα θα δέσει.
  • Βάζουμε σε ένα μπολ τα υλικά του μείγματος Γ’ (εκτός από τον κρόκο αυγού) και ανακατεύουμε με τη βοήθεια ενός κουταλιού.
  • Αποσύρουμε τον κάδο από το μίξερ και προσθέτουμε τα υλικά του μείγματος Γ’.
  • Ανακατεύουμε με μια πλαστική σπάτουλα (μαρίζ) και όταν δούμε ότι αρχίζει να μας δυσκολεύει πλάθουμε με τα χέρια μέχρι η ζύμη μας να είναι αφράτη και εύπλαστη.
  • Τοποθετούμε τη ζύμη μας στον πάγκο εργασίας μας και την αφήνουμε για 5 λεπτά να ξεκουραστεί.
  • Στη συνέχεια πλάθουμε κουλουράκια σε σχήμα πλεξούδας και τα τοποθετούμε σε ταψάκια στρωμένα με λαδόκολλα αφήνοντας λίγο κενό μεταξύ τους.
  • Αλείφουμε τα κουλουράκια με τον κρόκο με τη βοήθεια ενός πινέλου.
  • Ψήνουμε τα κουλουράκια για 18-20 λεπτά.
  • Αφήνουμε να κρυώσουν πάνω σε σχάρα.

2.Νηστίσιμα Πασχαλινά Κουλουράκια

Γνωρίζοντας ότι οι περισσότεροι απο εσάς νηηστεύετε, δεν παραλείψαμε μια συνταγή που περιέχει μόνο λάδι!

ΥΛΙΚΑ

  • 1 ποτήρι του νερού ζάχαρη
  • 1 ποτήρι νερού λάδι
  • 1 ποτήρι του νερού χυμό πορτοκάλι
  • 700γρ. αλεύρι που φουσκώνει
  • λίγο αλάτι
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • ξύσμα από 1 λεμόνι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
  • Ανακατεύαμε σε ένα μπολ όλα τα υλικά μαζί, η ζύμη πρέπει να είναι σχετικά σφικτή για να πλάθεται ίσως χρειαστείτε λίγο παραπάνω αλεύρι.
  • Κάνουμε λεπτά κορδόνια και τα τυλίγουμε σε πλεξουδάκια. Βάζουμε τα κουλουράκια σε ένα ταψί που πάνω του έχουμε βάλει λαδόκολλα.
  • Ψήνουμε τα κουλουράκια για 15 λεπτά στο πάνω κάτω.
  • Τα διατηρούμε σε μεταλλικό κουτί.

3. Κουλουράκια με βανίλια και σοκολάτα του Άκη

Για όσους δε νηστεύουν και λατρεύουν τη σοκολάτα, αυτή είναι η ιδανική και πιο απλή συνταγή για πασχαλινά κουλουράκια!

ΥΛΙΚΑ

  • 300 γρ. ζάχαρη
  • 300 γρ. μαργαρίνη
  • 120 γρ. χυμό πορτοκαλιού
  • 50 γρ. κονιάκ
  • 50 γρ. γάλα
  • 2 αυγά
  • ξύσμα από 2 πορτοκάλια
  • 2 βανίλιες
  • 1/2 κ.γ. σόδα
  • 1/2 κ.γ. μπεϊκιν πάουντερ
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 κιλό αλεύρι γ.ο.χ. χωρισμένο σε δύο μέρη
  • 1 αυγό για άλειμμα
  • 4 κ.σ. κακάο
  • 4 κ.σ. νερό καυτό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200ο C στον αέρα.
  • Βάζουμε τη μαργαρίνη και τη ζάχαρη στον κάδο του μίξερ και τα χτυπάμε με το σύρμα μέχρι να αφρατέψουν καλά για περίπου 10 λεπτά. Ύστερα ρίχνουμε σιγά σιγά όλα τα υπόλοιπα υλικά και το μισό από το αλεύρι.
  • Συνεχίζουμε το χτύπημα με το σύρμα και όταν ενσωματωθούν καλά όλα τα υλικά σε ένα μείγμα το βγάζουμε από το μίξερ και προσθέτουμε σιγά σιγά το υπόλοιπο αλεύρι ανακατεύοντας με ένα κουτάλι και μετά με το χέρι.
  • Θέλουμε να κάνουμε μια ζύμη μαλακή και εύπλαστη. Δοκιμάζουμε που και που αν η ζύμη μας είναι έτοιμη πλάθοντας ένα κουλουράκι.
  • Χωρίζουμε τη ζύμη στη μέση και σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε με ένα κουτάλι το νερό με το κακάο μέχρι να γίνουν πάστα και βάζουμε μέσα στη μισή ζύμη (σε 1 από τα 2 ζυμάρια μας).
  • Πλάθουμε μικρά κουλουράκια σε ό,τι σχήμα θέλουμε χρησιμοποιώντας και τις 2 ζύμες και με ένα πινέλο τα αλείφουμε με αυγό που το έχουμε ανακατέψει με λίγο νερό.
  • Σε δύο μεγάλα ταψιά 35×40 εκ. απλώνουμε λαδόκολλα και βάζουμε τα κουλουράκια αφήνοντας λίγη απόσταση μεταξύ τους χωρισμένα σε δύο μέρη.
  • Ψήνουμε στον φούρνο για 15 – 20 λεπτά.

Δοκιμάστε τα και δεν θα χάσετε! Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση.

 

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης