“Επέλαση” με χρώματα  για έναν κόσμο χωρίς πόλεμο και με μήνυμα

«MAKE ART, NOT WAR» («Κάντε Τέχνη, Όχι Πόλεμο») κάνουν

οι μαθητές του 3ου Γυμνασίου Συκεών, της ευρύτερης γεωγραφικής περιοχής της Θεσσαλονίκης.

Με …όπλα τους τα πινέλα, τα χρώματα και τη φαντασία τους, οι μαθητές του συγκεκριμένου Γυμνασίου του Δήμου Νεάπολης -Συκεών,

φιλοτέχνησαν γκράφιτι και μεταμόρφωσαν τους εξωτερικούς τοίχους του σχολείου τους. 

 

Τους …εξόπλισε ο Δήμος!

Αρωγός αυτής πρωτοβουλίας της Διεύθυνσης του σχολείου, των εκπαιδευτικών και των μαθητών στάθηκε ο Δήμος Νεάπολης-Συκεών, ο οποίος, όπως αναφερεται σε δελτίο τυπου του, ενισχύει με κάθε τρόπο την καλλιτεχνική παιδεία στα σχολεία. Έτσι, χορήγησε όλα τα υλικά στους… δράστες και τους… εξόπλισε ώστε να μπορέσουν να αποτυπώσουν με χρώματα τις σκέψεις και τις αγωνίες τους, και να εκφραστούν δημιουργικά πάνω σε μεγάλα θέματα.

Με τα «άρματα» τέχνης Τα παιδιά, με την καθοδήγηση φοιτητών της Σχολής Καλών Τεχνών, στο πλαίσιο της πρακτικής τους άσκησης που ξεκίνησε από το 3ο Γυμνάσιο Συκεών, με τα «άρματα» τέχνης ζωγράφισαν στον τοίχο του σχολείου τους τον κόσμο που θέλουν, όπου θα κυριαρχεί η ειρήνη, η ασφάλεια και όχι ο πόλεμος.

Στη δεύτερη τοιχογραφία κυριαρχεί ένα παιδί που στέλνει μια μεγάλη καρδιά στην πολύχρωμη πόλη, όπου οι πολυκατοικίες, οι δρόμοι, τα αυτοκίνητα, και ό,τι άλλο συνθέτει το αστικό περιβάλλον, τίθενται υπό την κυριαρχία της. Σε αυτή την πόλη η απαίτηση για σεβασμό στον άνθρωπο και η ευτυχία των παιδιών αποτυπώνονται με τα πιο γλαφυρά χρώματα, με τη συμβολικά μεγάλη καρδιά του παιδιού να αποτελεί πρόκληση προς τους ενήλικες υπενθυμίζοντάς τους την ανάγκη επανεξέτασης πολλών πραγμάτων.

Υπέρ της ΕΙΡΗΝΗΣ! Ταυτόχρονα, όμως, η πρωτοβουλία των μαθητών σηματοδοτεί και τη δημιουργική διάθεσή τους να παρέμβουν στο σχολικό περιβάλλον αναβαθμίζοντάς το με σκέψεις και εικόνες, καθιστώντας τα διαλείμματα περισσότερο… παραγωγικά.

Αξίζει ένα μπράβο στα παιδιά για το δικό του μήνυμα υπέρ της ΕΙΡΗΝΗΣ!

Print Friendly, PDF & Email
Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016