Πάει η Ευρώπη “στα βράχια”; Ο Σπύρος Δανέλλης μιλά εν όψει των ευρωεκλογών για τους κινδύνους του αύριο

Τι θα ψηφίσουμε στις ευρωεκλογές της 26ης Μαίου; Όχι δεν εννοούμε τι κόμμα θα ψηφίσει ο καθένας μας; Αναφερόμαστε στη σημασία αυτών των ευρωεκλογών. Γιατί μπορεί τα ελληνικά κόμματα να ΄χουν μετατρέψει και αυτές -όπως και τις προηγούμενες- ευρωεκλογές σε δημοσκόπηση για τις εθνικές που θα ακολουθήσουν, αλλά τα πράγματα στην Ευρώπν στην οποία ανήκουμε είναι εξαιρετικά κρίσιμα. Κι αν χειροτερέψουν μόνο ανεπηρέαστοι δεν θα μείνουμε.

Ένας πολιτικός που γνωρίζει τα ευρωπαϊκά θέματα από τη θητεία του στην Ευρωβουλή, είναι ο Σπύρος Δανέλλης. Είναι και πάλι υποψήφιος για την Ευρωβουλή, αυτή τη φορά με το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

Μιλά στο Militaire.gr για το χθες ,το σήμερα και κυρίως το αύριο της ΕΕ που δεν είναι καθόλου εύκολο. Απειλείται άμεσα με κατάρρευση το ευρωπαϊκό οικοδόμημα. Αναφέρεται στην πολιτική ένωση που ξεχάστηκε, σε αντίθεση με την νομισματική. Μιλά για την έλλειψη μεγάλων ηγετών στην Ευρώπη. Παρόλα αυτά δηλώνει ότι η Ευρώπη πρέπει να καταφέρει να επιβιώσει στο δρόμο προς την ένωσή της. Διαφορετικά όλα τα κράτη θα πληρώσουν την αποτυχία.

Ο κ.Δανέλλης μιλά ακόμη για τη Συμφωνία των Πρεσπών και εξηγεί γιατί τη στηρίζει .

Τέλος η συζήτηση κλείνει με τα θέματα Άμυνας. Τι και πως συζητάνε τα σοβαρά θέματα της Άμυνας και της Εξωτερικής πολιτικής οι βουλευτές μας, πίσω από τις κλειστές πόρτες της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας; Έχουν κατανοήσει τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Άμυνα; Έχει ενδιαφέρον η απάντησή του.

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016