Το σήριαλ με τα αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας του ΠΝ έχει αρχίσει να αποκτά διαστάσεις κωμωδίας! Ως γνωστόν η απόφαση για να ενεργοποιηθούν τα παροπλισμένα από το 2009 αεροσκάφη έχει εγκριθεί από δύο ΚΥΣΕΑ, ένα της κυβέρνησης Σαμαρά κι ένα της κυβέρνησης Τσίπρα. Στο ΚΥΣΕΑ υπογράφουν ως γνωστόν  οι υπουργοί που συμμετέχουν. Οι οποίοι υποτίθεται ότι γνωρίζουν που βάζουν την υπογραφή τους. Νομίζετε…

Τώρα που η προκαταβολή δόθηκε και το πρόγραμμα αρχίζει πολιτικοί οι οποίοι συμμετείχαν στο ΚΥΣΕΑ και υπέγραψαν την απόφαση για την έγκριση του προγράμματος,τώρα εκφράζουν την αντίρρησή τους. Ένας απ΄ αυτούς φέρεται να είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος όπως φαίνεται και στη σχετική απόφαση ΚΥΣΕΑ ,έχει υπογράψει.
kysea_p3

Τώρα λοιπόν με μήνυμά του στο twitter γράφει:
kyriakos

Από το ΥΠΕΘΑ πηγές πέριξ του υπουργού Εθνικής Άμυνας έκαναν το εξής σχόλιο:

Αντιλαμβανόμαστε τη μήνη του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη κατά των εσωκομματικών αντιπάλων του όπως και τη στάση του κ. Ανδρέα Λοβέρδου κατά της κ. Φώφης Γεννηματά (ΑΝΥΕΘΑ όταν υπεγράφει η απόφαση ΚΥΣΕΑ) και του κ. Ευάγγελου Βενιζέλου που υπέγραψε την απόφαση του ΚΥΣΕΑ για τα αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας P3.

Θέλουμε να τους παρακαλέσουμε να μην εμπλέκουν τις Ένοπλες Δυνάμεις σε μικροπολιτικές διαφορές όπως έκαναν ανεπιτυχώς με τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ.

Και για να μην έχουμε αυταπάτες. Θα μπορούσαμε να ζήσουμε χωρίς αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας. Αλλά αν αυτό το πρόγραμμα δεν προχωρούσε τότε το λουκέτο στην ΕΑΒ θα ήταν αναπόφευκτο. Συνεπώς ο όλος θόρυβος που έχει δημιουργηθεί είναι μάλλον ανεξήγητος. Αν κάποιος έχει εναλλακτική λύση για την ΕΑΒ ,ευχαρίστως να την ακούσουμε.