Ο μέσος Έλληνας πολίτης συχνά και δικαιολογημένα αναρωτιέται τι κερδίζει η χώρα από το ΝΑΤΟ. Τα συνθήματα “ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο” έχουν εδώ και πολλά χρόνια ξεπεραστεί και ξεχαστεί και ουδείς θέτει φυσικά θέμα εξόδου της χώρας από τη Συμμαχία. Αλλά η στάση του ΝΑΤΟ έναντι των ελληνικών θέσεων ήταν και παραμένει πάντα εκνευριστικά αρνητική.
Ίσως τελικά η ευθύνη να μην ανήκει αποκλειστικά στο ΝΑΤΟ, αλλά να βαρύνει κι εμάς. Τις κυβερνήσεις μα ς που διαχρονικά παριστάνουν πάντα το καλό και υπάκουο παιδί της Συμμαχίας. Πληρώνουν …τη συνδρομή μας και αρκούνται να εισπράττουν τα μπράβο γι΄ αυτό!
Ο Τάκης Κουρής μέσα από το βιβλίο του πατέρα του, του αείμνηστου Πτεράρχου Νίκου Κουρή , μας υπενθυμίζει τι είχε γίνει το 1981. Μας το θυμίζει με μια ιστορική αφήγηση από το βιβλίο του Νίκου Κουρή, που έζησε από κοντά τα γεγονότα όταν ο Ανδρέας Παπανδρέου ζήτησε το 1981 από τους υπουργούς άμυνας των χωρών μελών του ΝΑΤΟ να δηλώσουν ότι θα διασφαλίζουν τα σύνορα των μελών ” από οποιαδήποτε απειλή συμπεριλαμβανομένης ασφαλώς και της ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ”.

Τι έκαναν τότε οι “σύμμαχοι”; Έγραψε στο βιβλίο του ο Πτέραρχος Κουρής:

“Στην πρόταση αυτή οι Σύμμαχοι μας αντέδρασαν με το γνωστό τους κυνικό τρόπο: έβαλαν σαν στρουθοκάμηλοι το κεφάλι τους στην άμμο. Ο Γουάινμπεργκερ μας είχε, άλλωστε προειδοποιήσει από το πρηγούμενο βράδυ…Η γραμμή της Ουάσινγκτον είχε περάσει ,μέσα σε μια νύχτα, στο μηχανισμό που ελέγχει τις αποφάσεις του ΝΑΤΟ!
Επειδή δε βρέθηκε η κατάλληλη διατύπωση για να ικανοποιηθεί το ελληνικό αίτημα για τη διασφάλιση των συνόρων των μελών από κάθε απειλή, δεν κατέστη δυνατή η έκδοση συμφωνημένου ανακοινωθέντος στη Σύνοδο του Δεκεμβρίου. Αυτό γινόταν για πρώτη φορά στην ιστορία του ΝΑΤΟ”.

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016