Τώρα που η ελληνο-γαλλική αμυντική συνεργασία φαίνεται να προχωρά όλοι οι “προμηθευτές” σπεύδουν να δηλώσουν πρόθυμοι για την αγαστή συνεργασία.

 

Η πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα, με μήνυμα της στο twitter, διαψεύδει πληροφορίες που ανέφεραν ότι οι Αμερικανοί αρνήθηκαν την πώληση  AGM-84 Harpoon στην Ελλάδα.

“Το  Ναυτικό των ΗΠΑ παρείχε πληροφορίες στην Ελληνική Πολεμική Αεροπορία για την αγορά αυτών των πυραύλων τον Ιούλιο. Είμαστε περήφανοι που συνεργαζόμαστε με την Ελλάδα για την ενίσχυση της αμυντικής συνεργασίας”, αναφέρουν στο μήνυμα.

 

Οι Αμερικανοί προφανώς δεν βλέπουν με καλό μάτι τον “γαλλικό προσανατολισμό” που αποκτά η Πολεμική Αεροπορία, αν και ήδη έχουν αναλάβει τον πολυδάπανο εκσυγχρονισμό των F-16. Η λογική λέει ότι κι αυτό το πρόγραμμα θα έπρεπε η ελληνική ΠΑ να το ξανασκεφτεί μετά από τις τελευταίες εξελίξεις. Υπάρχει όμως λογική;

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016