Οικονομικές κυρώσεις στην Τουρκία προανήγγειλε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας αν συνεχίσει την πολιτική των προκλήσεων. Αυτό είπε στη συνέντευξή του στην τηλεόραση του ALPHA. Ο κ.Τσίπρας επεσήμανε ότι Κύπρος και Ελλάδα έχουν εξασφαλίσει την ευρωπαϊκή υποστήριξη και απαντώντας σε ερώτηση για το ποια μπορεί να είναι η πρακτική αντίδραση έναντι των προκλήσεων της Τουρκίας, αναφέρθηκε στις οικονομικές κυρώσεις.

Ο πρωθυπουργός υποστήριξε ότι το γεωτρύπανο που έχει στείλει η Τουρκία στην Κύπρο δεν έχει δυνατότητα να κάνει γεώτρηση.

Ειδική αναφορά έκανε στις Ένοπλες Δυνάμεις λέγοντας ότι “οι Έλληνες πολίτες δεν έχουν κανένα λόγο να ανησυχούν, γιατί το αξιόμαχο των ΕΔ είναι εξαιρετικό”.

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016