Υποδείξεις στην ελληνική κυβέρνηση για το πως θα διαχειριστεί τον πρωτοσέλιδο τίτλο ελληνικής εφημερίδας κατά του Ερντογάν, κάνει ο Τούρκος υπουργός Δικαιοσύνης.

Όσον αφορά τον τίτλο της ελληνικής εφημερίδας δυσφημιστικό κατά του Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο υπουργός Δικαιοσύνης Αμ. Γκιούλ είπε, “Οι ελληνικές αρχές δεν πρέπει να εμπλέκονται σε αυτήν την αγένεια και το έγκλημα, πρέπει επειγόντως να κάνουν ό, τι απαιτείται από το νόμο”.

Ο Γκιούλ αντέδρασε στον τίτλο της εφημερίδας Δημοκρατία που δημοσιεύθηκε χθες στην Ελλάδα εναντίον του Προέδρου Ερντογάν, με την ανάρτησή του στο λογαριασμό του στο Twitter.

“Ο άσχημος τίτλος ενός ελληνικού κουρελιού, που στοχεύει στον Πρόεδρό μας, είναι απαράδεκτος. Σε ένα κράτος δικαίου, αυτό είναι ένα κατάφωρο έγκλημα. Οι ελληνικές αρχές δεν πρέπει να εμπλέκονται σε αυτήν την αγένεια και έγκλημα, πρέπει επειγόντως να κάνουν ό, τι απαιτείται από τον νόμο.”

Επιστολή στον Έλληνα ομόλογό του, Στέλιο Πέτσα έστειλε ο Διευθυντής της  τουρκικής υπηρεσίας Επικοινωνίων Φαχρετίν Αλτούν για την ελληνική εφημερίδα που προσέβαλε τον Προέδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και κάλεσε την ελληνική κυβέρνηση να καλέσει για να λογοδοτήσουν εκείνοι που είναι υπεύθυνοι για αυτήν την ντροπή.

«Ο Φαχρετίν Αλτούν, στην επιστολή του, “Εξ ονόματος της κυβέρνησης της Δημοκρατίας της Τουρκίας, καταδικάζει με τον πιο ισχυρό τρόπο τη δημοσίευση στην πρώτη σελίδα της της Ακροδεξιάς εφημερίδας για την προσβολή του Προέδρου μας κ. Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν»

“Προτρέπω την ελληνική κυβέρνηση να καλέσει να λογοδοτήςουν εκείνοι που είναι υπεύθυνοι για αυτήν την ντροπή και αξιολύπητη κίνηση”, είπε.

«Δεν πρόκειται για ελευθερία του Τύπου ούτε για ελευθερία έκφρασης»
είπε ο διευθυντής επικοινωνίας Altun στην επιστολή του «Η προσβολή ενός ξένου ηγέτη μπορεί να είναι μόνο ένδειξη απελπισίας και έλλειψης λογικής. Αυτό δεν εμπίπτει ούτε στο πεδίο της ελευθερίας του Τύπου ούτε στην ελευθερία της έκφρασης ».

«Η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να αποτρέψει απόπειρες εκφοβισμού των Τούρκων δημοσιογράφων», δήλωσε ο Φαχρετίν Αλτούν, «Με την ευκαιρία αυτή, καλώ την ελληνική κυβέρνηση να λάβει τα απαραίτητα μέτρα για να αποτρέψει τις συνεχείς και επικίνδυνες προσπάθειες τρομοκράτησης των Τούρκων δημοσιογράφων στην Ελλάδα, συμπεριλαμβανομένων των υπαλλήλων του TRT και του Πρακτορείου Anadolu, χωρίς περαιτέρω καθυστέρηση. .

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016