Η “κόντρα” ΗΠΑ-Τουρκίας και η υπόθεση των F-35 έχει ακόμη πολύ δρόμο κι ας απομένουν λίγες εβδομάδες γι΄ αυτό που συνηθίσαμε να λέμε “αμερικανικό τελεσίγραφο” προς την Άγκυρα. Καλό θα ΄ναι να παραμείνουμε όλοι μετρημένοι για το που θα καταλήξει αυτή υπόθεση, γιατί όπως όλα δείχνουν και οι Αμερικανοί, αλλά και ο πάντα “επιτήδειος ουδέτερος” που λέγεται Τουρκία , πίσω από τις συγκρουσιακές δηλώσεις ,αναζητούν λύση.

Ενδεικτικό αυτής της κατάστασης είναι ότι ο εκπρόσωπος της αμερικανικής αεροπορικής βάσης στην οποία εκπαιδεύονται Τούρκοι στα F-35, ανακοίνωσε ότι η εκπαίδευση των πιλότων μπορεί να σταμάτησε, αλλά αυτή των τεχνικών συνεχίζεται και θα ολοκληρωθεί ένα 24ωρο πριν ο Τραμπ συναντήσει τον Ερντογάν ,στις 28 Ιουλίου ,στην Ιαπωνία.

Η δικαιολογία  των Αμερικανών για τη συνέχιση της εκπαίδευσης της “πρώτης φουρνιάς” Τούρκων τεχνικών στα F-35 είναι ότι αυτοί δεν μπορούν να έχουν πρόσβαση σε απόρρητα στοιχεία του αεροσκάφους!

Κι έτσι 28 Τούρκοι τεχνικοί θα “αποφοιτήσουν” κανονικά στις 28 Ιουλίου… Γι΄ αυτό λέμε, ας κρατάμε μικρό καλάθι .

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016