Οι Τούρκοι κάνουν προπαγάνδα με “μεταφορά αρμάτων στην Αδριανούπολη”! Ας μην “τσιμπάμε”

Οι μηχανισμοί προπαγάνδας και ψυχολογικού επηρεασμού της Τουρκίας δουλεύουν υπερωρίες. Στο συγκεκριμένο βίντεο προβάλλονται εικόνες από αρματοφορείς με την εξής περιγραφή:

“Μεταφέρονται άρματα από τα σύνορα με την Συρία προς τα σύνορα με την Ελλάδα” ενώ στους κινούμενους υπότιτλους περιγράφεται μεταφορά αρμάτων από τα σύνορα με τη Συρία προς την περιοχή της Αδριανούπολης.

Βέβαια οι Τούρκοι προπαγανδιστές αποσιωπούν το γεγονός ότι μετά την απόπειρα πραξικοπήματος της 15 Ιουλίου 2016 στην ουσία ξεδοντιάστηκε η 1η τουρκική Στρατιά με έδρα την Κωνσταντινούπολη, η αποχή της οποίας από τις δυνάμεις των πραξικοπηματιών έπαιξε τεράστιο ρόλο στην έκβαση της απόπειρας. Eαν το σύνολο των δυνάμεων της υπόψη Στρατιάς συμμετείχε στην απόπειρα, ίσως σήμερα να μιλούσαμε υπό διαφορετικούς όρους. Οπότε μάλλον και για μια ακόμη φορά έχουμε προσπάθεια προβολής ετοιμότητας των τουρκικών ΕΔ για σύρραξη, αυτή τη φορά με την Ελλάδα, με σκοπό την πίεση προς την Ελληνική πλευρά…. Επιπλέον  δεν πρόκειται για άρματα μάχης, αλλά για τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού….

Avatar
Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016