Το Militiare.gr έγραψε χθες για τις άκρως εχθρικές ενέργειες της Τουρκίας στο βυθό του Αιγαίου. Η ανάπτυξη τουρκικών υποβρυχίων κατά τη διάρκεια της άσκησης Παρμενίων, με στόχο την παρεμπόδιση ελληνικών υποβρυχίων αποτελεί επικίνδυνη κλιμάκωση από την πλευρά της Τουρκίας.

Το ερώτημα που τίθεται για ακόμη μια φορά είναι πότε το ΝΑΤΟ και η ΕΕ σκοπεύουν να πάψουν να σφυράνε αδιάφορα και να πάρουν θέση.

Το μεν ΝΑΤΟ γνωρίζει τα πάντα για την τουρκική επιθετικότητα και προκλητικά την ανέχεται αν δεν την υποδαυλίζει. Το να δηλώνει κουραστικά ο εκάστοτε ΓΓ της Συμμαχίας ότι “πρέπει να τα βρούμε” είναι και εξοργιστικό και ανόητο. Κι αν οι παραβιάσεις στον εναέριο χώρο του Αιγαίου έγιναν καθεστώς και με δική μας ανοχή, δεν είναι δυνατόν να ανέχεται το ΝΑΤΟ εχθρικές ενέργειες από ένα μέλος σ΄ ένα άλλο.

Όσο για την ΕΕ; Είναι τόσο θλιβερή η κατάντια της που είναι δύσκολο ακόμη και να σχολιαστεί. Αναρωτιούνται οι γραφειοκράτες που σπαταλούν με τζάμπα μισθούς όπως αποδεικνύεται ,πληρωμένους από τους Ευρωπαίους φορολογούμενους, γιατί οι ευρωσκεπτικιστές πληθαίνουν και γιατί οι εθνικισμοί επιστρέφουν! Η ανικανότητά τους να αρθρώσουν πολιτικό λόγο είναι μια από τις αιτίες.
Η κυβέρνηση οφείλει να κάνει όσο το δυνατόν μεγαλύτερο “σαματά” για την απαράδεκτη συμπεριφορά των Τούρκων τόσο στο ΝΑΤΟ ,όσο και στην ΕΕ. Η Τουρκία , “κακό παιδί” της Συμμαχίας, χώρα που δεν ανήκει στην ΕΕ, δεν προκαλεί απλά. Προσπαθεί να επιβάλλει συγκυριαρχία στην επικράτεια μιας χώρας μέλους της ΕΕ. Οι λαλίστατοι λογιστές των Βρυξελλών οφείλουν να μιλήσουν.

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016