Οι Τούρκοι διαφημίζουν το Anadolu όσο εμείς συλλογιζόμαστε τι θα κάνουμε με τα ναυπηγεία μας

Το βίντεο είναι ουσιαστικά μια διαφήμιση του τουρκικού ελικοπτεροφόρου Anadolu. Το οποίο οι Τούρκοι “χτίζουν” σε δικά τους ναυπηγεία. Την ίδια ώρα στην Ελλάδα ακόμη βρισκόμαστε σε φάση συλλογισμού για το τι θα κάνουμε με τα ναυπηγεία. Κυβερνήσεις έρχονται και παρέρχονται, λύση δεν βρίσκουν. Όσο για τον ελληνικό εφοπλιστικό κλάδο; Μέχρι στιγμής δεν έχει δείξει κανένα ουσιαστικό ενδιαφέρον.

Υπάρχουν κάποιοι που θα επαναλάβουν το επιχείρημα που συχνά ακούγεται το τελευταίο διάστημα: “Μην προβάλλετε τι κάνουν οι Τούρκοι, γιατί δημιουργείτε ηττοπάθεια”! Είναι το επιχείρημα πολύ βολικό για όσους θέλουν να κρυφτούν και να εξακολουθήσουν να μην κάνουν απολύτως τίποτα εκτός από το να σκέπτονται. Ή μάλλον να …συσκέπτονται. Είναι άλλο να συμμετέχουμε στην τουρκική προπαγάνδα κι άλλο να αντιμετωπίζουμε την αλήθεια.

 

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016