Οι τουρκικές υπερπτήσεις και οι ελληνικές καταρρίψεις…Ο Πτέραρχος Ευ. Γεωργούσης μιλά για τον “πόλεμο στο Αιγαίο”

Μπορεί τα “συμβατικά” ΜΜΕ να έχουν βάλει στη γωνία το θέμα των τουρκικών ακραίων προκλήσεων. Αυτό όμως δεν τις “εξαφανίζει”. Αυτά που συμβαίνουν στο Αιγαίο, αλλά και στον Έβρο, είναι πρωτοφανή ακόμη και για τα δεδομένα της πολύχρονης ελληνοτουρκικής καθημερινής αναμέτρησης. Από την αρχή του χρόνου έχουν εκατοντάδες υπερπτήσεις! Πλησιάζουμε τις 240!
Τι μπορεί να κάνει η Ελλάδα για να σταματήσει το επικίνδυνο φαινόμενο του “εθισμού”, ακόμη και σε πτήσεις τουρκικών μαχητικών πάνω από τη Λήμνο, τη Μυτιλήνη,τη Ρόδο,τη Χίο,τη Σύμη,τη Μεγίστη κλπ; Ο μέσος πολίτης έχει αρχίσει να ρωτά γιατί δεν υπάρχει κάποια αντίδραση από την Ελλάδα και κάποιοι όχι απαραίτητα επειδή είναι “θερμόαιμοι” διερωτώνται αν πρέπει να υπάρξει ακόμη και κατάρριψη.
Ο Πτέραρχος ε.α Ευάγγελος Γεωργούσης , αεροπόρος με χιλιάδες ώρες πτήσης σε αερομαχίες απαντά σε όλα. Ακόμη και στο ερώτημα περί καταρρίψεων.

Ο κ.Γεωργούσης μιλά ακόμη για την Πολεμική Αεροπορία,τις ανάγκες της και την επόμενη μέρα της. Τι πρέπει να κάνει με το επόμενο μαχητικό της;

Τέλος επισημαίνει ότι πρέπει να διαφυλαχθεί η ηρεμία του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων και γι΄ αυτό αποκλείει κάθε ενδεχόμενο για περικοπές λόγω της οικονομικής κρίσης.

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016