Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Τεχνικών Κλάδων Εργαζομένων ΥΠΕΘΑ συμμετέχει στην 3ωρη στάση εργασίας της ΑΔΕΔΥ, αύριο Τρίτη. Τους λόγους εξηγεί σε ανακοίνωση της:

Η Κυβέρνηση κατάθεσε στην Βουλή τροπολογία, που προβλέπει την εκ νέου παράταση μέχρι 31 Οκτωβρίου 2020 (από 30 Ιουνίου που ισχύει), της προθεσμίας για την ολοκλήρωση του έργου της Επιτροπής αξιολόγησης του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας και την υποβολή τελικής γνωμοδότησης στους συναρμόδιους Υπουργούς, ώστε να εκδοθεί η απαιτούμενη Υπουργική Απόφαση με την οποία θα προσδιοριστούν οι δικαιούχοι, το ύψος, οι όροι και οι προϋποθέσεις καταβολής του εν λόγω επιδόματος.

H επιλογή της Κυβέρνηση να κρατά σε εκκρεμότητα επι μακρόν, την αναθεώρηση του νόμου της καταβολής του ανθυγιεινού επιδόματος, αυξάνει την ανησυχία των εργαζομένων στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Δεν υπάρχουν περιθώρια εφησυχασμού, προχωρούμε σε δυναμικές κινητοποιήσεις για να διεκδικήσουμε τα δικαιώματα μας.

H Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΤΚΕ-ΥΕΘΑ καλεί τους τεχνικούς εργαζόμενους στο ΥΠΕΘΑ να συμμετάσχουν στην 3ωρη Παναττική στάση εργασίας που κήρυξε η ΑΔΕΔΥ, την Τρίτη, 30 Ιουνίου 2020, από τις 8:00πμ έως τις 11:00πμ και καλεί όλους τους εργαζομένους να πάρουν μέρος στη συγκέντρωση που πραγματοποιείται την ίδια μέρα και ώρα 8:30πμ, στο Υπουργείο Εργασίας (Σταδίου 29).

Διεκδικούμε:

 Άμεση ρύθμιση, με οριστικό τρόπο, ΤΩΡΑ, για την απρόσκοπτη καταβολή του Ανθυγιεινού Επιδόματος.

 Καμία περικοπή και υποβάθμιση στο ανθυγιεινό επίδομα, έτσι όπως χορηγείται σήμερα.

 Επέκταση του ανθυγιεινού και σε άλλες κατηγορίες και ειδικότητες που το δικαιούνται και έχουν εξαιρεθεί.

 Επέκταση στους υπαλλήλους ορισμένου χρόνου, όπως και στους μόνιμους δικαιούχους.

 Αναβάθμιση κατηγοριών από κατώτερη σε ανώτερη αιτιολογημένα, με αντίστοιχη αύξηση του ανθυγιεινού επιδόματος και επέκταση του θεσμού των ΒΑΕ στους εργαζόμενους του Δημοσίου.

 Πλήρη κάλυψη των εργασιακών χώρων του ελληνικού δημοσίου με τους απαραίτητους γιατρούς εργασίας και εθνικούς υπεύθυνους ασφαλείας, καθώς και τη λήψη όλων των μέτρων που απαιτούνται για την ασφάλεια των εργαζομένων. Επέκταση της αρμοδιότητας του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας στο Δημόσιο τομέα.

Google News

Ακολουθήστε το Militaire.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Avatar
Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016