Οι συντάκτες των ρωσικών μέσων μαζικής ενημέρωσης που καλύπτουν θέματα που σχετίζονται με την δραστηριότητα του στρατιωτικό-βιομηχανικού συμπλέγματος και του διαστημικού τομέα, με ένα βίντεο τους εξέφρασαν συμπαράσταση στον συνάδελφο τους Ιβάν Σαφρόνοφ, ο οποίος εργάζονταν ως στρατιωτικός συντάκτης στην εφημερίδα Kommersant και εν συνεχεία στην εφημερίδα Vedomosti, με τους συντάκτες αυτούς να θεωρούν ότι η δίωξη του σχετίζεται με την δημοσιογραφική του ιδιότητα και όχι με την ιδιότητα του ως συμβούλου του γενικού διευθυντή της Roskosmos Ντμίτρι Ροπγκόζιν.

Αυτά στη Ρωσία, γιατί στην Ελλάδα σε δύο τέτοιες περιπτώσεις δεν υπήρξε η ανάλογη αλληλεγγύη…Αντιθέτως

Το βιντεοκλίπ το γύρισαν οι στρατιωτικοί συντάκτες που είναι διαπιστευμένοι στο Κρεμλίνο, στους οποίους ανήκε παλαιότερα ο Ιβάν Σαφρόμνοφ.

Ο Σαφρόνοφ συνελήφθη στις 7 Ιουλίου ενώ εν συνεχεία του απαγγέλθηκε η κατηγορία της εσχάτης προδοσίας, σύμφωνα με την οποία παρέδιδε πληροφορίες στις μυστικές υπηρεσίες της Τσεχίας.

Ανοιχτή επιστολή συμπαράστασης στον Ιβάν Σαφρόνοφ υπέγραψαν και 400 απόφοιτοι της Ανώτατης Σχολής Οικονομικών, από την οποία αποφοίτησε ο Σαφρόνοφ το 2011 (συγκεκριμένα από τα τμήμα επιχειρηματικής και πολιτικής δημοσιογραφίας)
Πηγή :Vedomosti

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016