Οι Ρώσοι μετέφεραν αντιαεροπορικά-αντιπυραυλικά συστήματα S-300 κοντά στην περιοχή όπου βρίσκονται αμερικανικές δυνάμεις. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν οι Ρώσοι μετέφεραν S-300 στο Deir Ezzor, μια περιοχή από την οποία με την ενεργοποίησή τους μπορούν να κάνουν δύσκολη την διέλευση μαχητικών αεροσκαφών των ΗΠΑ και του δυτικού συνασπισμού, τα οποία βομβαρδίζουν στόχους του ISIS, ανατολικά του Ευφράτη. Εκεί όπου ο Ερντογάν θέλει να κάνει επιχειρήσεις, όχι εναντίον του ISIS βεβαίως,αλλά εναντίον των Κούρδων. Στην περιοχή όμως βρίσκονται αμερικανικές δυνάμεις. Οι ΗΠΑ έχουν επίσης παρατηρητήρια στην ίδια περιοχή ,κίνηση η οποία έχει ερμηνευθεί από τους Τούρκους ως μέτρο προστασίας των Κούρδων.

Ο Ερντογάν πάντως ανακοίνωσε ότι η επιχείρηση ανατολικά του Ευφράτη θα ξεκινήσει τις επόμενες ημέρες. Όπως προκύπτει από τα βίντεο που κυκλοφορούν οι τουρκικές δυνάμεις ενισχύονται στα σύνορα.

 

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016