Για προσπάθεια κομματικοποίησης των Ενόπλων Δυνάμεων κατηγορεί την κυβέρνηση ο τομεάρχης Εθνικής Άμυνας της Νέας Δημοκρατίας, Βασίλης Κικίλιας, με αφορμή τη σύσταση Γραφείων Νομικής Προστασίας που προβλέπεται στο νομοσχέδιο του ΥΠΕΘΑ.

«Ο στρατός στηρίζεται στην ιεραρχία. Η αρχή αυτή καταστρατηγείται στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, με τη σύσταση “Γραφείων Νομικής Προστασίας” που θα λειτουργούν ως κομματικοί “κομισάριοι” καθώς θα παρεμβαίνουν στις διοικήσεις των Ενόπλων Δυνάμεων προκαλώντας έλλειψη εμπιστοσύνης. Τα υπόλοιπα στη Βουλή», αναφέρει ο κ. Κικίλιας μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο twitter.

Τι να πρωτοσχολιάσεις;

1. Ο στρατός που λέει ο κ.Κικίλιας προφανώς και στηρίζεται στην ιεραρχία. Ένοπλες Δυνάμεις όμως δεν είναι μόνο οι “Αντί” και οι “Υπο”. Είναι και ο απλός στρατιώτης για τον οποίο η ΝΔ σ΄ όλη τη μεταπολίτευση δεν έχει πει κουβέντα. Είναι οι Υπαξιωματικοί, οι ΕΠΟΠ, οι ΕΜΘ, που βλέπουν αναφορές τους για θέματα κακοδιοίκησης να μην ΠΡΩΟΘΟΥΝΤΑΙ ΚΑΝ όπως προβλέπει ο νόμος. Γι΄ αυτές τις αυθαιρεσίες ο κ.Κικίλιας μάλλον δεν έχει ακούσει κάτι.

2. Καμία ιεραρχία δεν καταστρατηγείται με τα γραφεία νομικής υποστήριξης. Μπορεί ο “Αντι” και οι “Υπο” απόστρατοι να μην τα θέλουν γιατί δεν νιώθουν άνετα οι εν ενεργεία συνάδελφοί τους. Αλλά όπως προαναφέραμε στη ΝΔ θα πρέπει να καταλάβουν ότι υπάρχει και…παρακάτω ιεραρχία.

3. Όσο για τους κομισάριους ο κ.Κικίλιας θα πρέπει ίσως να διαβάσει την ομιλία του αντιπροέδρου του κόμματός του σε συγκέντρωση στρατιωτικών πριν από μερικές ημέρες. Ο τρόπος που τους μίλησε και το μήνυμα του κ.Κικίλια στο twitter φέρνουν στο μυαλό αυτό που ο λαός λέει: “Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί”.

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016